Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Treballadors d'Amazon consideren un èxit la vaga i titllen de "desmesurada" l'actuació policial

El comitè d'empresa qualifica d'èxit el seguiment de la vaga convocada per als dies 16, 17 i 18 de juliol i destaquen la dimensió internacional de la convocatòria, amb aturades també a Alemanya i Polònia

| Arxiu

Treballadors d’Amazon han valorat aquest matí durant una concentració a les portes del magatzem de San Fernando d’Henares, a Madrid, la jornada de tres dies de vaga, el 16, 17 i 18 de juliol, coincidint amb el Prime Day, una campanya de descomptes de la companyia que suposa un important volum de vendes.

Amb la presència de totes les seccions sindicals, han qualificat com “un èxit” la convocatòria i han denunciat la violència policial que es va produir durant la segona jornada de vaga, quan els agents van carregar contra piquets informatius pacífics de manera “desmesurada”, segons la versió dels sindicalistes. Un dels dos detinguts ha intervingut en la concentració per donar les gràcies per la solidaritat amb els treballadors d’Amazon. “El que hi ha en joc no són només els euros que us pugui estar pispant Jeff Bezos, sinó els drets de tots els treballadors i treballadores davant de la precarietat que tracta d’imposar la patronal amb la complicitat del Govern”.

“Les persones que han entrat a treballar aquests dies eren o bé personal amb càrrecs de responsabilitat o temporals contractats per ETT per suplir les persones que estàvem en vaga”, han assegurat durant la lectura del comunicat aquest matí. “No podem permetre les retallades que hem patit en salut laboral, salaris i mesures de conciliació”, han explicat megàfon en mà.

Els treballadors enumeren, entre la pèrdua de drets de la plantilla, l’eliminació de diverses mesures de conciliació, la supressió d’una categoria laboral intermèdia o la supressió del complement d’incapacitat temporal durant els tres primers dies de baixa

Els treballadors enumeren, entre la pèrdua de drets de la plantilla, l’eliminació de diverses mesures de conciliació, la supressió d’una categoria laboral intermèdia (la T2, que passarà a cobrir-se amb llocs d’una categoria pitjor remunerada) o la supressió del complement d’incapacitat temporal durant els tres primers dies de baixa. A més, el comitè d’empresa assegura que “és fals” que s’hagi produït una pujada del 1,4% del salari com manté l’empresa.

Segons el comitè, el seguiment de la vaga convocada per CCOO i CGT entre la plantilla fixa ha rondat el 80% durant els tres dies en què, asseguren, s’han produït diverses vulneracions del dret a la vaga que denunciaran a la Inspecció de treball.

En la lectura del comunicat, els treballadors han destacar la dimensió internacional de l’aturada, que ha rebut suport de sindicats d’EUA, l’Estat francès i Alemanya, i han recordat que 1.200 persones en sis centres alemanys van secundar la vaga que havien convocat els mateixos dies, mentre que a Polònia també hi ha hagut jornades de vaga malgrat “la legislació completament contrària”.

La intervenció de la policia dimarts va acabar amb dues persones retingudes a la comissaria de Coslada. Els acusen, informen els seus companys, d’atemptat contra l’autoritat, desordre públic i desobediència. A més, una tercera persona va ser sancionada

Alfonso Domínguez, membre del comitè d’empresa d’Amazon per CCOO, ha explicat a El Salto, després de la concentració d’aquest matí, que durant la càrrega que es va produir dimarts contra piquets informatius es va utilitzar una força desproporcionada.

La intervenció de la policia dimarts va acabar amb dues persones retingudes a la comissaria de Coslada. Els acusen, informen els seus companys, d’atemptat contra l’autoritat, desordre públic i desobediència. A més, una tercera persona va ser sancionada.

Domínguez explica que no hi ha hagut noves negociacions després que dissabte es reunissin per tractar d’evitar la convocatòria de vaga. “La direcció diu que no pot accedir a les nostres peticions”, ha explicat.

Sobre les possibles represàlies per la vaga de tres dies, assegura que des de les mobilitzacions de fa quatre mesos “s’aferren a qualsevol assumpte menys per acomiadar-te”. Llavors, CGT va denunciar que més de cent treballadors havien estat acomiadats després de la vaga.

 

Article originalment publicat a El Salto

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!