Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un gegant de la cultura popular en tota la seua magnitud

El llibre de Josep Vicent Frenchina 'Vicent Torrent. La cançó popular' explica i dimensiona la magnitud de l’obra de l'històric cofundador del grup Al Tall, el qual, amb una trajectòria monumental desenvolupada durant dècades, ha esdevingut una peça fonamental en la construcció de la identitat cultural contemporània del País Valencià

Un dels llibres que aquests dies recomanem amb més alegria i entusiasme, tenint en compte el doble vessant literari i musical del nostre espai, és Vicent Torrent. La cançó popular, de Josep Vicent Frechina (Sembra Llibres, 2023). Sí, recomanem una biografia. Perquè es tracta d’un treball acuradíssim a càrrec d’un autèntic erudit de la música i la cultura popular de les nostres terres. Un llibre que explica i dimensiona la magnitud de l’obra de Vicent Torrent (Torrent, l’Horta Sud), històric cofundador del grup Al Tall, el qual, amb una trajectòria monumental desenvolupada durant dècades, ha esdevingut una peça fonamental en la construcció de la identitat cultural contemporània del País Valencià.

Si la cultura és un dels fonaments principals d’un poble, i la música popular un dels més efectius mitjans de transmissió de la cultura, amb el treball de Frenchina, reconegut crític musical i musicòleg de Massalfassar (l’Horta Nord), estem davant d’un amé i completíssim treball que exposa el paper decisiu d’una persona que durant dècades ha impulsat de forma decidida i abnegada la recuperació de la música popular valenciana i la seua promoció
i projecció cap al futur.

El llibre, que esperem presentar prompte a Alcoi, ha estat una de les més celebrades novetats d’una de les nostres editorials favorites, Sembra Llibres; i creiem que és una notícia ben feliç que una editorial valenciana que té una bona presència a Catalunya i a les Illes, haja dedicat una de les seues biografies a la figura de Torrent, encarregant-li la feina a qui més i millor podia excel·lir en la tasca: el mestre Frechina.

Detroit Llibres és una llibreria de barri d’Alcoi (l’Alcoià) que intenta posar a l’abast de la gent de les comarques centrals el bo i millor de les lletres i la cultura. Tenim una cura especial dels llibres de les editorials dels territoris de parla catalana i oferim una selecció de discs, sobretot vinils.

Article publicat al número 574 publicación número 574 de la Directa

BIOGRAFIA

'Vicent Torrent. La cançó popular '
Josep Vicent Frechina
Sembra llibres, 2023
192 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!