Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un miler de manifestants recorren Sant Andreu de Palomar per denunciar la infiltració policial

La marxa sota el lema "Espionatge sense escrúpols, solidaritat sense límits" arrenca el seu itinerari a les portes del centre social La Cinètika. S'han fet parades davant dels "òrgans que exerceixen la repressió" i per visibilitzar "espais guanyats per la lluita col·lectiva"

La manifestació ha arrencat a les portes de la Cinètika i s'ha dirigit cap a la plaça d'Orfila | Joanna Chichelnitzky (Fotomovimiento)

Més d’un miler de manifestants s’han aplegat a les portes del centre social La Cinètika de Sant Andreu de Palomar. Després de tres dies de reaccions i missatges a les xarxes socials avui la protesta per la infiltració d’un agent del Cos Nacional de Policia espanyola ha arribat als carrers. Des de la cantonada de la rambla de Fabra i Puig amb el carrer de les Monges s’ha iniciat la lectura d’un manifest mitjançant megafonia amb un missatge de record i homenatge a les famílies i entorns de Pedro Álvarez i Juan Andrés Benítez. Tot seguit s’ha enviat un missatge de suport a les dones afectades i un agraïment a les advocades feministes i a la redacció de la Directa. Alhora, s’ha volgut fer una crida a reforçar la confiança entre la militància i continuar participant en actes i assemblees.

Fem una primera parada a la seu del PSC-PSOE, recordant que formen part de l’engranatge repressiu de l’Estat i com a màxim exponent Marlaska, cap de torturadors i assassí a les fronteres”, han reblat des de l’organització amb un missatge a Twitter

La marxa ha seguit caminant pel carrer de les Monges i el carrer Gran de Sant Andreu. S’han sentit crits massius amb el lema “la solidaritat és la nostra millor arma”. En direcció a la plaça d’Orfila s’han fet parades a llocs emblemàtics de l’okupació i l’activisme local, alhora que s’han fet parades a edificis institucionals per enviar missatges de denúncia. “Fem una primera parada a la seu del PSC-PSOE, recordant que formen part de l’engranatge repressiu de l’Estat i com a màxim exponent Marlaska, cap de torturadors i assassí a les fronteres”, han reblat des de l’organització. Diverses pancartes amb els lemes “La infiltració és terror d’Estat” i “Stop infiltració policial. ACAB” han obert els diferents blocs de la mobilització.

Dos dels lemes més repetits han estat “Ministeri de l’Interior, còmplice i torturador” o “L’Estat opressor és un mascle violador”. La següent parada ha estat davant de l’Ateneu L’Harmonia, un dels llocs afectats per la presència del talp i que han recordat que és “un espai guanyat per la llarga lluita veïnal, punt de trobada i de cultura popular per la gent del barri”. A la plaça d’Orfila s’ha llegit el manifest “Quan el violador és l’Estat”, redactat per dones, lesbianes i trans al moviment d’okupació, antiautoritari i autònom. “Tot el nostre suport a les estratègies de resiliència que emprenguin les companyes. El vostre dolor i la vostra ràbia són nostres. A nosaltres també ens han seguit, amenaçat, conceptualitzat com a nexe amb els companys, han buscat trencar les lluites a través dels nostres cossos i no ho han aconseguit. Perquè seguim unides, indignades. Ens toquen a una, ens toquen a totes”, han reblat.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!