Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una detenció en el desallotjament del grup d'activistes acampat per aturar una tala d'arbrat a la Pineda de Castelldefels

Un desplegament de fins a deu furgonetes d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra ha fet fora aquest matí les persones que des de fa dotze dies romania acampat per protestar contra l'inici de les obres d'un projecte de construcció de sis blocs de pisos en un terrer boscós que és parcialment propietat de l'Ajuntament. La persona detinguda durant el desallotjament ha estat posada en llibertat hores després a la comissaria de Gavà. La plataforma contrària al projecte, Defensem el Castell ha convocat una concentració a la plaça de l'Ajuntament a les 6 de la tarda, coincidint amb el darrer plenari municipal del curs

Aquest dijous, a les 7.10 del matí, el grup de veïnes que estaven acampades des de fa dotze dies per evitar la destrucció de l’espai boscós conegut com la Pineda del Castell, a Castelldefels (Baix Llobregat), s’ha trobat envoltada per una dotació d’antiavalots Mossos d’Esquadra i d’agents la Policia Local. que els han demanat que recollissin les sevs pertinences i marxessin de la zona. A la Júlia, una veïna que, com moltes altres, estava dormint al campament, ha sigut detinguda per desobediència l’ordre policial. Ara mateix es troba a la comissaria dels Mossos de Gavà. Mentrestant, les autoritats han anat acordonant el recinte amb tanques.

En paral·lel, a les 8 del matí ha començat la tala d’arbres que el veïnat mobilitzat pretenia aturar, en la zona on la constructora Santiveri Crespo, SL (que n’és copropietària juntament amb l’Ajuntament) té previst construir-hi sis blocs de pisos (una part dels quals de protecció oficial), en un projecte d’urbanització que s’arrossega des de fa anys i que va quedar paralitzat per la crisi immobiliària de fa deu anys. El perímetre a talar, ja delimitat amb les tanques que han col·locat els agents, estava custodiat per vuit furgonetes dels Mossos d’Esquadra però, a mesura que ha anat avançant el matí n’hi han anat arribant més, fins a deu. El veïnat, en bona part format integrants de la plataforma Defensem el Castell, ha fet sentir protestes durant tot el matí a la zona de la tala i ha s’ha desplaçat també fins a  la comissaria de Gavà per donar suport a l’activista detinguda, que al voltant de les 3 de la tarda ha estat posada en llibertat.

L’activista que ha estat detinguda durant el desallotjament, ha estat posada en llibertat a la comissaria de Gava al voltant de les 3 d’aquesta tarda.

 

Les defensores de l’espai natural tenien esperances que es paralitzes la construcció, ja que s’ha presentat una moció per reprovar-la a l’ajuntament, que en principi comptava amb el suport del PP i Ciutadans i fins ahir mateix d’ERC. El veïnat creu que ha estat precisament aquest canvi de forces el que ha precipitat la tala.

La plataforma Defensem el Castell ha organitzat per aquesta tarda una concentració a la plaça de l’ajuntament, una hora abans del plenari municipal, previst per les 6 de la tarda. Per la seva part, el consistori ha publicat aquest matí un vídeo explicant perquè servirà el Pla de l’Entorn del Castell, i on s’especifica que es guanyaran 740 metres quadrats de zona verda. També s’han col·locat tanques a la porta de l’ajuntament a causa de les intenses protestes veïnals que s’hi preveuen.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!