Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Vint veus per les humanitats en acció

Un cicle de xerrades dirigides per Marina Garcés a l’Aula Oberta del CCCB, convertit en un llibre editat per Raig Verd

Humanitats en acció podria haver rebut molts altres títols. Pensament en acció o sabers en acció haurien estat propostes vàlides per definir aquest projecte que ha convertit un cicle de xerrades dirigides per Marina Garcés a l’Aula Oberta del CCCB en un llibre editat per Raig Verd.

Podria haver estat així perquè, volgudament, a 06, en lloc de trobar la visió rígida de l’acadèmia o de les institucions, trobem vint textos de vint autories diferents que, tal com explica Garcés al pròleg del llibre, defineixen les humanitats com un “conjunt obert d’activitats que elaboren el sentit de l’experiència humana des del punt de vista de la seva llibertat i dignitat”.

Vint textos que, lluny de convertir-se en illes de saber tancades, s’interrelacionen i dialoguen per donar sentit d’unitat al llibre. Una vintena de veus vingudes de branques del coneixement ben distintes que ens fan repensar l’emancipació, l’atenció, la curiositat, les mirades, la mediació, l’amor, l’obstinació, l’atzar, el valor, la negació, la generositat, la memòria, la tradició, els laboratoris, el sentit, l’alter-i-tat(s) i el retorn. Un llibre que convida a pensar, però que, des de les humanitats, obliga a actuar.

Article publicat al número 473 publicación número 473 de la Directa

LLIBRE

Humanitats en acció
Autoria múltiple
Coordinat per Marina Garcés
Raig verd, 2019
240 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!