Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Bloqueig dels accessos als ports de Barcelona i Tarragona en solidaritat amb Palestina

L'acció forma part de la campanya A15Action, una mobilització coordinada a més de 30 ciutats d'arreu del món. A Barcelona, han assenyalat l'empresa Zim, naviliera de càrrega israeliana, i la multinacional ICL, que ven fòsfor blanc

| Arxiu

A primera hora del matí, cap a les set, desenes d’activistes han bloquejat els accessos als ports de Barcelona i Tarragona en solidaritat amb Palestina. Es tracta d’una mobilització coordinada a més de 30 ciutats d’arreu del món en el marc de la campanya A15Action, com Melbourne (Austràlia), Tapiei (Taiwan), Gènova (Itàlia), Londres (Regne Unit), Atenes (Grècia) o diverses poblacions als Estats Units.

Acció de bloqueig al port de Tarragona |Arxiu

 

La campanya té per objectiu causar “el major impacte econòmic possible”, prenent com a referència accions que es van dur a terme a finals d’any a ports marítims com Okaland o Melbourne, on van aconseguir aturar vaixells amb càrregues militars per a companyies israelianes. En un comunicat denuncien que “l’economia global és còmplice del genocidi” i, per tant, cal “aturar el finançament de la maquinària de guerra sionista”.

A Barcelona, les activistes s’han concentrat a la porta 6 per denunciar l’empresa Zim, la naviliera de càrrega israeliana més gran i una de les vint més important a escala global, i la multinacional Israel Chemicals Ltd. (ICL), que ven fòsfor blanc. ICL és una de les principals companyies mundials de producció de fertilitzants i productes químics i l’any 1998, aprofitant el procés de privatització de les empreses públiques que explotaven les mines de sal i potassa de Sallent i Súria, ICL les va comprar i va crear Iberpotash.

El bloqueig i la marxa per la zona industrial a Barcelona ha durat unes dues hores i no s’han efectuat ni identificacions ni detencions. En canvi, a Tarragona l’acció ha durat vint minuts i la policia portuària ha identificat una activista.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!