Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Espanya: unitat per imposició

“Som davant d’un nacionalisme espanyolista de caràcter excloent, supremacista i imperialista”. Així de concloent és la definició que Juan Carlos Moreno Cabrera fa d’aquesta ideologia secular segons la qual la nació espanyola és indiscutible i porta implícita la negació de la sobirania d’altres comunitats nacionals, com són Catalunya, Galícia o el País Basc.

No és la primera vegada que l’autor teoritza entorn d’aquesta idea que fixa Espanya com a nació uninacional i indivisible, un principi que Antonio Cánovas del Castillo va postular l’any 1882 i que l’actual Constitució del 78 rebla i apuntala en el seu article segon.

Arran de les consultes populars i el posterior referèndum de l’1 d’octubre de 2017, el catedràtic de Lingüística General observa la mateixa reacció que l’Estat espanyol va tenir el 1640 en la guerra dels Segadors: la voluntat d’imposar, parapetant-se en la legalitat, un cop d’estat contra la democràcia que diu preservar i que inclou, entre altres mesures, l’anorreament de la llengua, la cultura i les llibertats del poble català.

Article publicat al número 476 publicación número 476 de la Directa

LLIBRE

'Determinació nacional'
Juan Carlos Moreno Cabrera
Voliana Edicions
2019
202 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!