Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

I per la Diagonal van entrar els tractors

Més de 450 tractors han col·lapsat divendres al migdia el centre de Barcelona rere el lema "llibertat i democràcia", convocats per la Unió de Pagesos, l'Assemblea Pagesa i els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC)

La marxa ha unit agricultors i ramaders de tots els sindicats en una demostració de força que han justificat afirmant que "la dignitat del poble també és la dignitat dels pagesos i pageses de Catalunya | Joan Mas

Més de 450 tractors han col·lapsat divendres al migdia el centre de Barcelona rere el lema “llibertat i democràcia”, convocats per la Unió de Pagesos, l’Assemblea Pagesa i els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). Han arribat a la ciutat per banda i banda de la Gran Via i per la Meridiana, arribats des de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, i el Baix Llobregat.

 

El seu objectiu era arribar davant de la Delegació del Govern espanyol, però els Mossos d’Esquadra han bloquejat el carrer Mallorca perquè la tractorada no s’acostés a l’edifici, custodiat pel Cos Nacional de Policia (CNP) espanyola amb un dispositiu més gran que l’habitual. Tan a prop com han pogut, han muntat una plataforma des d’on han fet diversos parlaments denunciant “la repressió de l’Estat espanyol” i reclamant el “restabliment de les llibertats d’expressió, reunió i informació”.

La marxa ha unit agricultors i ramaders de tots els sindicats en una demostració de força que han justificat afirmant que “la dignitat del poble també és la dignitat dels pagesos i pageses de Catalunya. No ens movem per interessos econòmics, ens movem per dignitat”. L’històric activista de la lluita pagesa, Pep Riera, ha pres la paraula juntament amb Maria Rovira, de la Unió de Pagesos, i Joan Esteve, president dels JARC.

La tractorada no ha estat exclusiva de la ciutat de Barcelona, sinó que la pagesia ha pres amb la seva maquinària pesant les capitals de tota Catalunya i altres ciutats importants del país. Uns 150 tractors de l’Anoia Nord, Osona i el Bages s’han aplegat a Manresa davant la Delegació d’Hisenda. La mobilització també ha aplegat 500 tractors a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona i un miler de tractors del Camp han fet el mateix davant l’edifici del govern central a Tarragona. Més al sud, un centenar de tractors de les Terres de l’Ebre s’han aplegat a Tortosa, completant la xifra total de més de 2.000 tractors mobilitzats a tot el territori, un nombre molt elevat tenint en compte que el sector de la pagesia suposa menys de l’1% de la població activa de Catalunya: “Tot i això avui els pagesos no podíem fallar”, han afirmat amb determinació.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;