Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La policia nacional espanyola denuncia un activista LGBTI arran de les protestes per la visita del bus d'Hazte Oir a València

A la notificació rebuda per Fran Pardo li demanen 601 euros per "pertorbar el desenvolupament" d'un acte de "l'ONG Hazte Oir" el passat 31 de març. El cos policial espanyol va actuar d'ofici sense la petició de l'organització

| Arxiu

La III Unitat d’Intervenció Policial de la policia nacional espanyola ha denunciat l’activista LGBTI valencià Fran Pardo, arran de la visita del bus d’Hazte Oir a València. El motiu: pertorbar el desenvolupament d’un acte de “l’ONG Hazte Oir” amb insults i amenaces, segons figura a la denúncia remesa a Pardo. Atenint-se a la Llei 4/2015 de protecció i seguretat ciutadana, l’import de la sanció varia dels 601 als 30.000 euros, tot i que la policia demana la pena mínima.

L’incident s’hauria produït el passat 31 de març, quan el bus amb missatge transfòbic de l’organització integrista arribava a la ciutat. La visita del bus a València s’emmarcava dins d’un tour per diferents ciutats de l’Estat que va generar multitud de reaccions contràries per part del moviment LGBTI.

La visita del bus a València s’emmarcava dins d’un tour per diferents ciutats de l’Estat que va generar multitud de reaccions contràries per part del moviment LGBTI |Arxiu

 

L’activista reconeix que va participar en la protesta contra el bus, que va consistir a escridassar els integrants de l’organització des de la plaça de l’Ajuntament fins a la seu de les Corts Valencianes. “En un moment donat, va vindre un policia i em va apartar del grup, junt amb un iaioflauta que també participava de la protesta”, comenta Pardo. Segons l’activista, El policia els va identificar i retenir durant trenta minuts, “fins que la gent d’Hazte Oir van marxar”. “En cap moment ens va dir que ens denunciaria, només va dir que ens identificava per si ho volien fer els organitzadors del bus”, assenyala. La Directa ha consultat la prefectura de la policia nacional espanyola a València, però per el moment han descartat fer cap valoració o donar cap informació afegida respecte la denúncia.

En qualsevol cas, l’activista denunciat té clar que no té “cap intenció de pagar la multa, ni a Hazte Oir ni a ningú”

Després de rebre la notificació, Pardo està estudiant la possibilitat de presentar al·legacions. “De moment he contactat amb el col·lectiu Lambda i parlarem amb els seus advocats per saber com podem continuar”. En qualsevol cas, té clar que no té “cap intenció de pagar la multa, ni a Hazte Oir ni a ningú”. També ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut a través de les xarxes socials des del moment que ha decidit fer pública la denúncia. “Pense que és important que es visibilitze el meu cas, perquè es conega com està el panorama i de quin costat estan la policia i la justícia”, conclou.

En el seu compte de Twitter, l’activista ara denunciat comparava aquesta denúncia amb dues que ell havia interposat: una per amenaces de mort amb trets homofòbics (2014) i una per les agressions feixistes sofertes per ell després de la manifestació del 9 d’Octubre de l’any passat a València, recollida per aquest mitjà. Ambdós procediments no han tingut conseqüències de moment.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;