Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Les pensionistes prenen els carrers de l'Estat en defensa de les pensions públiques

Les pensionistes van omplir els carrers de l’Estat espanyol el dissabte al matí en defensa d’unes pensions públiques i dignes. A Catalunya, hi havia nou convocatòries, onze al País Valencià i tres a les Illes. Les mobilitzacions, convocades per la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema de Pensions, la Plataforma de la Gent Gran, a Catalunya, amb Marea Pensionista al capdavant, i els sindicats, van aplegar milers de persones arreu. A Barcelona, unes 30.000, segons els càclculs de la Guàrdia Urbana i unes 100.000, segons l’organització, darrera una pancarta on s’hi podia llegir: “No al Pacto de Toledo”.

 

Com a teló de fons, el Govern espanyol ha aprovat el Reial Decret 5/2013, que limita l’accés a la jubilació anticipada, i la Llei 23/2013, encarregada de regular el factor de sostenibilitat i l’índex de revaloració. Totes dues mesures són reductives: una dóna llibertat al Govern espanyol per establir l’increment de les pensions independentment del creixement de l’IPC, i l’altra, amplia els anys obligatoris de cotització i penalitza l’esperança de vida –més anys de vida equivalen a una reducció de la jubilació.

Domicinao Sandoval, portaveu de la Marea Pensionista, durant el recorregut de la manifestació a Barcelona, va destacar a la Directa que dos milions i mig de pensions estan per sota el llindar de la pobresa i que “el sistema púiblic té una diferència de gènere d’un 37% en contra de les dones i això s’ha de solucionar”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;