Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La Diada del 9 d'Octubre, en directe

Amb motiu de la diada del País Valencià, hui hi ha previstes la processó cívica del matí, i dues convocatòries a la vesprada, de les quals una correspon a l’organització blavera Associació Regne de València de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals. La manifestació organitzada per la Comissió del 9 d’octubre començarà a les sis i mitja de la plaça de la plaça Sant Agustí de València. A aquesta s’uniran altres convocatòries, com la de l’Esquerra Independentista i la d’Antifeixistes País Valencià

La tensió va ser la protagonista de la jornada reivindicativa de l'any 2018| Arxiu
Finalitzat
20.46h
09/10/19

El bloc antifeixista arriba al pont de la Mar entre aplaudiments i el so de la dolçaina. Acaba, d’aquesta manera, la manifestació a plaça d’Amèrica, on s’han alçat muixeranques entre crits de “Visca la terra”.

 

 

19.53h
09/10/19

A la manifestació també està present la lluita contra la destrucció de l’horta de València i en defensa de l’aturada del projecte d’ampliació de l’autovia v-21 entre Alboraia i València.

 

 

 

19.40h
09/10/19

Una de les portaveus de la manifestació antifeixista declara per a la Directa: “Valorem que hi ha hagut una evident crescuda de la lluita antifeixista, sobretot per part de la gent jove dels Països Catalans. És important que ens organitzem cada dia contra el feixisme i el capital”.

19.25h
09/10/19

Una cinquantena d’espanyolistes es reuneixen davant de l’estació del Nord per a increpar al crit de “Viva España” els manifestants antifeixistes, que els responen amb “Fóra feixistes dels nostres barris” i tocant la dolçaina.

19.12h
09/10/19

El darrer bloc de la manifestació encapçalat per Antifeixistes País Valencià comença a moure’s des de la plaça Sant Agustí al crit de “València serà la tomba del feixisme”.

19.06h
09/10/19

La colla de dolçainers i tabaleters Estrella Roja de València participa en la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, on es respira un ambient festiu i reivindicatiu.

18.52h
09/10/19

Arrenca la manifestació convocada per la Comissió del 9 d’octubre i l’Esquerra Independentista amb el lema “El País que volem”. Algunes persones, fora del cordó policial, criden “terroristas” i “Viva España“. Obri la marxa la muixeranga de València.

18.45h
09/10/19

A la plaça de Sant Agustí, on està convocada la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, s’han viscut moments de tensió. Un grupuscle blaver ha tret una pancarta anticatalanista, però la Policia Nacional espanyola els ha barrat el pas.

18.26h
09/10/19

Arrenca la manifestació de l’associació blavera de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals des de la plaça Sant Agustí de València amb una cinquantena de participants, mentre la Policia Nacional espanyola identifica i registra les manifestants que comencen a arribar a l’estació del Nord per a assistir a la convocatòria de la Comissió 9 d’Octubre, que estava convocada mitja hora més tard.

13.45h
09/10/19

Arriben les organitzacions blaveres a la plaça del Parterre, donant-se per acabada la processó cívica del matí amb el so l’himne regional i el d’Espanya. Un desplegament policial sense precedents controla tots els accessos a la plaça. Les organitzacions feixistes El Galeon, Valentia Forum i Espanya 2000 circulen ara mateix per l’últim tram del recorregut al crit de “som, som i serem valencians”. En la imatge, agafant una senyera coronada i agitant un cartell anticatalanista, apareix Enrique Escamilla, de Llibertadors del Regne, i qui va participar en el boicot de l’Aplec del Camp de Túria fa dos anys.

12.42h
09/10/19

Després del bloc de Compromís, circula el col·lectiu de Pedralba (comarca dels Serrans) contrari al projecte de desviament de la carretera V-17 i que afectaria el parc natural del Túria. A continuació, el bloc de Podem circula entre aplaudiments i xiulits completant el recorregut que va de l’Ajuntament a l’entrada al carrer de Sant Vicent Màrtir.

12.36h
09/10/19

La processó transcorre entre crits i xiulits als representants del Govern del Botànic i aplaudiments a les organitzacions blaveres que hi participen, com Lo Rat Penat, de caràcter marcadament anticatalanista.

12.24h
09/10/19

Un cordó policial separa membres i simpatitzants del Grup d’Acció Valencianista i d’Ultra Yomus de la resta d’assistents a la processó cívica, que ha començat fa uns minuts.

12.15h
09/10/19

Pocs minuts abans de començar la processó, membres i simpatitzants del Galeon, la sucursal de l’organització neonazi d’inspiració falangista Hogar Social Madrid a Elda, criden als representants de Compromís “som, som i serem valencians” o “fora el català de l’escola”.

11.30h
09/10/19

Quan falta mitja hora per l’inici de la processó cívica a la plaça de l’Ajuntament, comencen a congregar-se centenars de persones amb banderes ultres, espanyoles i la senyera coronada, entre ells membres i simpatitzants de Defenem València, Valentia Forum, Espanya 2000 i el Grup d’Acció Valencianista (GAV).

 

11.03h
09/10/19

A l’estació del Nord de València, la Policia Nacional espanyola ha identificat a diversos passatgers que arribaven en el tren de les 10.47 i els ha escorcollat les motxilles. D’un centenar de persones que hi arribaven, han identificat i escorcollat només les persones amb estètica alternativa.

10.40h
09/10/19

Desplegament sense precedents de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional espanyola al carrer Marqués de Sotelo, entre l’estació del Nord i la plaça de l’Ajuntament, on a les 12 h del migdia començara la processó cívica.

10.05h
09/10/19

Aquest matí un grup de persones s’ha congregat davant del Palau de la Generalitat per rebre al ministre de Foment José Luis Àbalos, qui ha visitat València amb motiu dels actes institucionals del 9 d’octubre, i mostrar el seu rebuig a l’ampliació de l’autovia V-21. La Policia Nacional espanyola ha identificat i escorcollat les activistes.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!