Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L’Ajuntament de Vinaròs veta unes jornades en solidaritat amb el poble palestí

El govern municipal, en mans de PP i Vox, justifica la seua negativa al·legant defectes de forma en la sol·licitud i que “es vol mantenir al marge de qüestions d’àmbit internacional”. Des del Grup de suport a Palestina de Vinaròs, consideren que és una decisió “sectària, antidemocràtica i restrictiva"

Concentració en denúncia a la negativa de l'Ajuntament a concedir el permís per organitzar les jornades | Arxiu

El passat 27 de març, el Grup de suport al poble palestí de Vinaròs va sol·licitar un permís d’ocupació de la via pública, concretament a la plaça Cardenal Tarancón, pel pròxim dissabte 4 de maig, quan pretenia dur a terme unes jornades de solidaritat amb Palestina al carrer. Segons expliquen des del col·lectiu del Baix Maestrat, aquestes jornades —anomenades Yala Palestina— s’anaven realitzant a diferents pobles de les comarques del Maestrat i els Ports des de fa mesos, i fins al moment sempre havien comptat amb el suport i la col·laboració dels consistoris. Al llarg de la jornada es tenia pensat dur a terme activitats d’oci i formatives, com ara la lectura de contacontes per als més menuts o un recital de poemes, un pica-pica popular i una xarrada sobre la situació d’apartheid i el genocidi a la Franja de Gaza.

La primera sol·licitud va ser denegada, segons el consistori, per defectes de forma, ja que s’havia presentat en nom d’un membre del Grup de suport a títol individual i havia de registrar-se en nom d’un col·lectiu. És per això que el grup de suport, el passat 17 d’abril, va tornar a presentar una segona sol·licitud, aquesta vegada en nom d’una organització registrada en el registre d’associacions valencià, l’Associació de Dimonis de Vinaròs. No obstant això, l’alcaldessa del municipi, Maria Dolores Miralles Mir (PP) tornava a denegar el permís, argumentant que la instància s’havia de presentar amb 15 dies hàbils d’antelació respecte a la celebració de l’acte.

La primera sol·licitud va ser denegada, segons el consistori, per defectes de forma, ja que s’havia presentat en nom d’un membre del Grup de suport i havia de registrar-se en nom d’un col·lectiu

Des de l’associació convocant també s’havia sol·licitat a la regidoria d’Obres i Serveis, en mans de Vox, cadires i taules per a dur a terme les activitats programades. La resposta per part del regidor del partit ultradretà, Josué Brito, hauria estat directament la denegació de la sol·licitud, sota el pretext que les activitats coincidien amb la Fira Agrícola. Segons el grup de suport, la resposta de l’Ajuntament va ser: “No facilitarà el mobiliari requerit perquè es vol mantenir al marge de qüestions d’àmbit internacional”. Aquest mitjà s’ha posat en contacte amb el consistori, però no han volgut donar més explicacions, al·legant que “ja les havien donat”.

Des del Grup de suport a Palestina de Vinaròs, consideren que l’actuació del grup municipal de Vinaròs és “sectària, antidemocràtica i restrictiva amb els nostres drets individuals, ja que entenem que s’empara en defectes de forma per a negar-nos dur a terme les activitats quan, en realitat, rere la prohibició, hi ha una clara intenció ideològica i política”.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!