Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L’anarquisme segons Chomsky

En aquest assaig, el lingüista i filòsof nord-americà reivindica figures del liberalisme clàssic, properes al socialisme llibertari, així com denuncia la farsa dels anarcocapitalistes de hui

Més que doctrina, ferramenta; més que retòrica, pràctica: l’anarquisme. El lingüista i filòsof Noam Chomsky ens fa un repàs, per mitjà de textos i entrevistes, d’aquesta manera d’estar en el món que, com ens relata, ha estat present al llarg la història en aquelles que van lluitar i practicar la llibertat. Posa especial atenció a la revolució social de 1936 a l’Estat espanyol, el relat del qual empra per fer una crítica a la visió liberal-comunista de la historiografia moderna.

Alhora, reivindica figures del liberalisme clàssic, properes al socialisme llibertari, així com denuncia la farsa dels anarcocapitalistes de hui. Aliè a les ideologies úniques i universals, sense autoritats il·legítimes i, amb la capacitat d’assumir contradiccions –com la que implica la tensió entre necessitat i llibertat–, així és: l’anarquisme. Però, que és realment? No deixem mai de fer-nos la pregunta perquè, com ens recorda Chomsky, som éssers creatius, exploradors i autoperfeccionables, no màquines.

Article publicat al número 540 publicación número 540 de la Directa

LLIBRE

'Sobre l’anarquisme'
Noam Chomsky
Traducció: Octavi Gil Pujol
Sembra Llibres, 2021
190 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!