Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Les dones del camp de refugiades de Moria cusen les seves pròpies mascaretes per protegir-se del coronavirus

El camp de l'illa de Lesbos no compta amb mitjans per fer front al COVID-19 i per aquesta raó, un grup de dones confecciona els seus propis materials de protecció de primera necessitat

Dones confeccionant màscares a Moria | Irene Redondo

Un equip de dones fabrica, a partir de teles i màquines de cosir obtingudes a través d’altres organitzacions i personal voluntari, mascaretes per proporcionar a les persones refugiades del camp de Moria, a l’illa de Lesbos (Grècia). Són elles les que confeccionen els seus propis materials de protecció de primera necessitat davant la passivitat institucional per millorar les condicions d’higiene o distribuir material sanitari fonamental entre les més 20.000 persones que la Unió Europea reté en condicions d’amuntegament.

El camp de refugiats de Moria es troba amb una absoluta falta de mitjans per enfrontar la pandèmia a causa d’un abandonament continuat per part de les institucions gregues i depenent de diferents organitzacions de l’illa. L’amenaça del virus arriba després d’unes setmanes en què les successives agressions xenòfobes han condicionat el tancament de diverses organitzacions i la retirada dels cooperants internacionals.

L’amenaça del virus arriba després d’unes setmanes en què les successives agressions xenòfobes han condicionat el tancament de diverses organitzacions i la retirada dels cooperants internacionals

Això, sumat a les condicions d’insalubritat que envolten el camp, la concentració de persones desbordada i la una atenció sanitària insuficient, genera un escenari en el qual les possibilitats de propagació del virus suposen un risc de conseqüències difícilment predictibles.

El camp s’enfronta a la manca de mitjans per fer front a la pandèmia degut a l’abandonament de les institucions gregues |Irene Redondo

 

Organitzacions sanitàries que són al camp, com Metges Sense Fronteres, exigeixen la immediata evacuació de camp i el trasllat dels seus habitants al continent. La resposta per part de les autoritats, lluny de permetre la seva sortida, ha estat anunciar l’estricta limitació d’entrada i sortida d’habitants i personal de camp, inclosa la construcció d’una nova tanca al seu voltant, reforçant la situació de tancament.

Mentrestant, el Govern grec anuncia noves mesures de control, uns passos per darrere d’Itàlia i l’Estat espanyol, en un país on es comptabilitzen més de 300 casos i la capital, Atenes, viu una fugida dels seus habitants davant l’amenaça de noves restriccions a la mobilitat.


Article originalment publicat a
El Salto

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!