Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Les periodistes de la 'Directa', Sònia Calvó i Oriol Andrés, guanyadores del I Premi de Periodisme de Pau

La sèrie titulada ‘El batec de Síria’ ha estat reconeguda pel Col·legi de Periodistes de Catalunya amb el I Premi de Periodisme de Pau, pel seu tractament “crític amb els responsables propis i internacionals” de la guerra, i alhora “curós amb els sirians damnificats”

Sònia Calvó i Oriol Andrés van rebre el I Premi de Periodisme de Pau del Col·legi de Periodistes | Arxiu

La sèrie de reportatges El batec de Síria va ser guardonada, ahir dimarts, amb el I Premi de Periodisme de Pau organitzat pel Col·legi de Periodistes. D’aquesta manera, les periodistes Sònia Calvó i Oriol Andrés van veure reconegut el seu treball a Síria que consta de tres peces periodístiques en què analitzen com el país viu la seva particular reconstrucció després de catorze anys de guerra i la caiguda del règim de Bashar al-Assad.

Sònia Calvó i Oriol Andrés van veure reconegut el seu treball a Síria que consta de tres peces periodístiques en què analitzen com el país viu la seva particular reconstrucció després de catorze anys de guerra

Així, en el primer reportatge de la sèrie titulat La veritat sobre els desapareguts, un repte clau pel futur de Síria s’explica que, malgrat la caiguda del règim, encara hi ha més de 100.000 persones víctimes de desaparició forçada al país i s’aprofundeix en com els seus familiars miren de fer justícia.  En el segon, que rep el títol de Les persones amb discapacitat reivindiquen el seu lloc en una Síria de postguerra, Calvó i Andrés posen el focus en el fet que una de cada tres persones a Síria té alguna mena de discapacitat, moltes a conseqüència del conflicte armat. Finalment, al reportatge Homs, un laboratori per construir una Síria diversa, es parla de com després d’anys de conflicte entre comunitats, les propostes de pau es fan pas tímidament per intentar convertir la ciutat en un exemple de reconciliació pel país.

Durant la celebració de l’entrega de premis, el jurat va destacar “l’excel·lència periodística del treball de camp, que incorpora múltiples veus i perspectives” i va posar en relleu “l’enfocament constructiu, que no es limita a denunciar els conflictes sinó que explora possibles solucions i vies de futur per a les persones afectades”.

“El treball no oblida ni les persones desaparegudes ni les ferides amb greus discapacitats, les quals també reivindiquen un lloc no secundari a la Síria de postguerra”, afirmava el membre del jurat, Josep Lluís Gómez Mompart

“El seu tractament és crític amb els responsables propis i internacionals, però alhora és curós amb els sirians damnificats. El treball no oblida ni les persones desaparegudes ni les ferides amb greus discapacitats, les quals també reivindiquen un lloc no secundari a la Síria de postguerra”, afirmava el membre del jurat, Josep Lluís Gómez Mompart.

Per altra banda, el jurat també va premiar a dos accèssits la periodista i corresponsal dels Informatius de TV3 a Jerusalem Roser Oliver, i la periodista Olga Rodríguez i Rodríguez pel programa Món possible de Ràdio 4.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU