Llibertats

El noi ferit d'extrema gravetat a Manresa per l'atac d'un grup feixista evoluciona favorablement

Redacció Directa
24/03/2012

Concentracions avui a Manresa, Terrassa, Vic i Barcelona

Fonts mèdiques de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa confirmen que Alberto M.G. -un noi menor d'edat- es manté ingressat a la UCI amb pronòstic reservat. Les ferides que va patir van ser molt greus i, en un primer moment, va estar en coma. Durant la nit, el cos mèdic li ha efectuat un drenatge a l'hemorràgia cerebral i han aconseguit estabilitzar-lo. En aquests moments evoluciona favorablement i respon a tots els estimuls externs però seguirà en observació mèdica. Tot plegat és conseqüència de l'atac que va perpetrar un grup organitzat d'extrema dreta divendres a la nit contra joves que esperaven per a accedir a l'interior de la sala Stroika de Manresa, on poca estona després havia de començar un concert dels grups de música antifeixistes KOP i Non Servium. El grup ultradretà va aparèixer de cop i volta des d'una de les cantonades del polígon industrial, a peu, encaputxat i fortament armat amb pals de ferro i bengales. Segons han detallat testimonis presencials, es tractava d'un grup d'entre 15 i 20, força corpulents i molt ben organitzats. Van cridar en diverses ocasions: "Sieg Heil" –expressió molt utilitzada al règim de Hitler– i "guarros", un fet que reforça la tesi de l'agressió neofeixista. Van posar les bengales enceses a terra, a tres metres de distància una de l'altra, per tal de generar un escut de protecció que els permetés actuar amb més impunitat.

Tres joves apallissats i intent d'incendiar un vehicle amb altres joves a dins

Tres joves d'uns 20 anys d'edat van ser les seves víctimes, sembla que del tot aleatòries. Cops de barra de ferro i puntades de peu durant prop de dos minuts, després van sortir corrent fins al carrer de darrera, on sembla que tindrien els vehicles aparcats per a l'escapada. Durant l'atac també van intentar ferir un altre grup de joves que eren dins d'un vehicle, llançant al seu interior bengales per tal d'incendiar-lo. El resultat fou dramàtic. Un jove ferit molt greu que va quedar estés a terra inconscient –amb pèrdua abundant de sang a conseqüència de les greus ferides al cap–, i que ara es troba a l'UCI de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, un altre ferit de consideració però que evoluciona favorablement a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, i un tercer que va patir ferides més lleus i que va ser donat d'alta. Mossos d'Esquadra ha informat que investiguen una pista dels agressors però, de moment, han qualificat els fets com a "baralla" i no han donat cap detall de les pesquises policials.

Primeres reaccions per a denunciar els fets

Avui, a les sis de la tarda, al Raval de Montserrat, a les portes de l'Ajuntament de Terrassa diverses entitats del municipi han convocat una concentració en suport als joves ferits i per tal de denunciar l'acció del grup feixista. A Barcelona, la protesta es realitzarà a les set de la tarda a la plaça del Diamant de la Vila de Gràcia. A Vic, la convocatòria és a les 19h a la plaça del Pes. Finalment, aquest vespre a les 20h, nombroses entitats manresenques faran una concentració a la plaça de l'ajuntament de la capital del Bages sota el lema 'Feixisme mai més' i, posteriorment, s'aplegaran en assemblea per tal de donar una resposta conjunta als greus fets succeïts a les portes del local musical Stroika. També han expressat el rebuig als fets la CNT de Manresa i el Casal Panxo de Berga, entre d'altres.