Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Nou cas de repressió policial contra l'Assemblea Feminista de València

Una vintena d'activistes del col·lectiu van ser identificades per la Policia Nacional espanyola quan tornaven a casa després de la marxa contra la violència masclista que va tenir lloc el passat dissabte

Durant la marxa es realitzà una asseguda davant de la discoteca Indiana, on va tenir una violació grupal a una xica de 18 anys en els banys del local que ha estat feta pública recentment | Tere Albero

El passat dissabte 23 de novembre, va tindre lloc la marxa nocturna “Pren la nit”, una manifestació no mixta per a condemnar la violència masclista, convocada per a l’Assemblea Feminista de València, que transcorregué “amb tranquil·litat i total normalitat pels carrers del centre de la ciutat”, com expliquen des del col·lectiu feminista.

A la manifestació, que començà des de la plaça de Sant Valero al barri de Russafa, hi van participar més de 400 manifestants amb l’objectiu de denunciar les violències masclistes, amb especial èmfasi a les agressions que es donen sota l’empara de la nit o els contexts d’oci. Dintre del recorregut, es realitzà una asseguda davant de la discoteca Indiana, on va tenir lloc una violació grupal a una xica de 18 anys en els banys del local que ha estat feta pública recentment. La marxa va concloure en la plaça del Tossal amb l’actuació del Cor Feminista Dona Veu; i una muixeranga no mixta, amb membres de la Jove Muixeranga de València.

En finalitzar, mentre la concentració es dissolia, la Policia Nacional espanyola va identificar una de les manifestants en la mateixa plaça del Tossal. Més tard, mentre les manifestants estaven tornant a casa, agents del mateix cos policial van retenir dos grups de dones de manera arbitrària; tretze a la zona de pont de Fusta i altres cinc per l’antic llit del riu Túria.

Des de l’Assemblea Feminista de València condemnen aquests fets, que per a elles són un altre “exemple de repressió policial i política cap al moviment feminista i un intent d’atemorir les manifestants”

Segons van argumentar els agents de policia, la causa que respon a les identificacions fou “estar en la via pública”, emparada en la Llei 4/2015 de Seguretat Ciutadana, coneguda popularment com a Llei Mordassa, i van manifestar estar “seguint ordres”. Des de l’Assemblea Feminista de València condemnen aquests fets, que per a elles són un altre “exemple de repressió policial i política cap al moviment feminista i un intent d’atemorir les manifestants”. A més, recorden que aquestes identificacions arbitràries ja s’han produït en altres ocasions i que, encara hui, tenen multes per participar en piquets informatius legals durant la jornada de vaga feminista del 8 de març de 2018 i 2019, que sumen un total de 12.000 euros, emparades també en la Llei Mordassa.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!