Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat

Sexe (i) animal

Marian Engel ens parla, a través de la sexualitat de Lou, de temes com ara la relació de pertinença amb el propi cos i la pròpia vida, l’autenticitat dels vincles humans o el retorn a la natura

La relació eròtica entre Lou i l’ós mig domesticat que viu a la finca de l’illa solitària que acull la protagonista d’aquesta història, és meravellosament explícita i inquietant alhora. Llegir la zoofília resulta incòmode, gairebé violent, però el relat encara va més enllà; obre la porta a tot allò bondadós i tendre, en una història en la qual la protagonista es retroba amb ella mateixa en un cos on els homes ja no tenen cabuda, i s’aprèn a prioritzar i respectar guiada per la mà (i la llengua) de l’ós manso i tanmateix salvatge.

Marian Engel ens parla, a través de la sexualitat de Lou, de temes com ara la relació de pertinença amb el propi cos i la pròpia vida, l’autenticitat dels vincles humans o el retorn a la natura. Sense por del que en dirien (i en dirien molt), tractant el seu ofici amb honestedat, l’autora canadenca va escriure aquesta preciosa novel·la que, lluny de presentar-nos quelcom incomprensible, ens llança contra allò que considerem vàlid o no, sense poder evitar la patacada.

Article publicat al número 485 publicación número 485 de la Directa

LLIBRE

'Oso'
Marian Engel
Impedimenta, 2015
168 pàgines