Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Sònia Moll publica el primer recull de columnes de la 'Directa'

Godall edicions llança un llibre recopilatori dels textos publicats per la poeta en aquest mitjà des de l'any 2015. L'obra es presentarà dijous dia 6 de setembre a les 19 h a l'Espai Contrabandos del barri del Raval de Barcelona, en un acte organitzat per la Directa i l'editorial

| Victor Serri

Corrien les acaballes del 2014 quan a la Directa vam decidir incorporar columnistes. Durant un temps, ens vam resistir a fer-ho perquè, més enllà d’una inèrcia periodística, no trobàvem arguments de pes. I finalment vam trobar el nostre propi carril: columnistes “anticolumnistes”. Volíem veus pròpies, no “firmes”; volíem activistes, llibreteres, sexòlegs, economistes, poetes i dones, més dones. Dona i poeta, i columnista de la Directa, n’hi ha una i és Sònia Moll. Ara, reprenem el curs amb les seves columnes recollides i ordenades sota el títol Beneïda sigui la serp, gràcies a Godall Edicions.

La lectura de cada columna de Moll a primera hora del matí era un petit –o gran– terratrèmol, però llegir-les una darrera l’altra dibuixa un fil narratiu que recobra encara més sentits. Violències visibles i soterrades. Cures, xarxes i refugis. Orígens, arrels i desarrelaments. Tot amb els fonaments sòlids de les experiències d’una columnista que, en un dels textos, s’autodefineix com a “feminista, cristiana, lesbiana sense pedigrí i òrfena de mare sense desig de ser mare…”. Tot una apologia de la complexitat.

Com etziba en el pròleg Montse Santolino, una altra de les nostres columnistes –anticolumnistes– de capçalera, amb Moll “el més personal és el més polític”

Si sovint ens amaguem darrere les paraules, les columnes de Moll les despullen, mostren les vulnerabilitats, carregades de pors, dubtes i ràbia, però també (des)amors i resiliències. No només propis, sinó de les dones que pateixen les violències masclistes, de les identitats no normatives, dels moviments socials, de qui fuig de qualsevol guerra, de la gent malalta i la gent gran. Com etziba en el pròleg Montse Santolino, una altra de les nostres columnistes –anticolumnistes– de capçalera, amb Moll “el més personal és el més polític”.

El llibre el presenta davant del públic la mateixa Moll el dijous dia 6 de setembre a les 19 h a l’Espai Contrabandos, en un acte organitzat per la Directa i l’editorial, precedida i acompanyada de les columnistes Montse Santolino i Mar Vallecillos. El 9 de setembre també la podreu trobar a la Setmana del Llibre en Català a les 19 h a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Obriu la pàgina que obriu de Beneïda sigui la serp sortireu de la zona de confort. Què passa quan en algun espai “també passa el que donem per fet que no passa”?, es pregunta. Passa que gràcies a les paraules de Sònia Moll ens sentim més reconfortades. Per aquest motiu, des d’avui i fins el dia 16, regalem un exemplar del llibre a les 10 primeres persones que se subscriguin a la nostra edició en paper. Podeu fer-ho omplint el formulari.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!