Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Tres anys de producció cultural lèsbica i feminista

Arrenca la tercera edició del festival VisibLes, organitzat per La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona. El cicle cultural omplirà l’edifici de tallers, recitals, pel·lícules, actuacions musicals i diferents propostes en un espai que pretén generar referents positius i recollir i reconèixer la genealogia històrica del col·lectiu de dones lesbianes i feministes

Per tercer any consecutiu, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, ha organitzat el festival visibLES, un cicle cultural i artístic en clau lèsbica que tindrà lloc entre el 13 i el 16 de juny a Barcelona. Amb la iniciativa, les organitzadores han intentat visibilitzar i crear un espai de producció artística, trobada, debat i oci per a les lesbianes, a més de generar referents positius i recollir i reconèixer la genealogia històrica del col·lectiu de dones lesbianes i feministes.

El festival comença aquest dijous 13 de juny a les set de la tarda al hall de La Bonne, amb la presentació d’exposicions d’art contemporani de les artistes Cabello/Carceller, Isabel Banal Xifré, Mujeres Públicas i Olga Capdevila

El festival comença aquest dijous 13 de juny a les set de la tarda al hall de La Bonne, amb la presentació d’exposicions d’art contemporani de les artistes Cabello/Carceller, Isabel Banal Xifré, Mujeres Públicas i Olga Capdevila. També es projectarà el documental La rara de la família, de les basques Sare Lebianista. A l’espai de la cuina, a partir de les 20 h Beatriz Santiago recitarà Enigmas de la casa del placer. El amor de Juana Inés de la Cruz y la Virreina, basat en el poemari que De la Cruz va escriure inspirant-se en l’amor que va compartir amb María Luisa Manrique de Lara, condesa de Paredes de Nava i Virreina de Mexic, i que va ser publicat per primer cop l’any 1695. La primera jornada de festival es tancarà al pati del centre cultural, amb les actuacions musicals de Clara Peya i Dj Nicky.

El cabaret serà el protagonista del divendres 14 des de les 20 h, de la mà d’Encarna Serano, Glorias Cabareteras i Exmujercitas. Segons les organitzadores, “el cabaret ha estat des de sempre un espai de transgressions escèniques lesbianes i enguany al visibLES el revisitem en homenatge a les peces pioneres”. De nou, la música tancarà la segona jornada del festival, amb l’actuació de Maloca, Dj Shine i Dj Levi, que comptarà amb les projeccions de mariafootage.

El dia fort del festival tindrà lloc el dissabte 15, amb un matí dedicat a tallers que abordaran diferents temàtiques a partir de les 11 del matí de manera simultània

El dia fort del festival tindrà lloc el dissabte 15, amb un matí dedicat a tallers que abordaran diferents temàtiques a partir de les 11 del matí de manera simultània. A Generació LX mares lesbianes conversaran amb les seves filles i fills. Anú serà l’encarregada del taller de serigrafia i Berta Frigola del de llengua de signes catalana. A la sala gran de La Bonne, Nicole Insogna parlarà de Transmisogínia i privilegi cis. La creativitat a l’escriptura es podrà treballar de la mà de Sònia Moll, amb el taller “des de LES filles” i Alejandra Sosa aprofundirà en la lesbofòbia interioritzada.

Durant la tarda del dissabte es podrà gaudir del recital poètic en gallec Diáspoa do amor balea per part de les autores Andrea Nunes i Maria Rosendo, en el qual col·laborarà Sònia Moll. I a les 18 h Sabrina Sánchez, Linda Porn i Andra Corrales “reflexionaran entorn les possibilitats de les dissidències sexuals i les aliances” en la taula rodona Tortas, putas y travas, una hermandad històrica. La cirereta de la tercera jornada de festival la posaran les actuacions musicals i les projeccions d’Alicia Ramos, Krudxs Cubensi, Dj Maria Ramos, Dj Shak i Vj Al.faro i Vj Heidi.

El cinema serà l’encarregat de tancar el festival visibLes, el diumenge 17, amb els documentals Luz para Ellas, de Celina Escher, i Cárceles bolleras, de Cecilia Montagut. Tancarà la programació el film Rafiki, de la keniana Wanuri Kahiu.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!