Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Tres veus, una terra

En el seu disc de debut, el Trio Marala dialoguen amb el llegat tradicional i l’actualitzen des d’una perspectiva feminista que reclama protagonisme per les cures entre cants de batre, corrandes o tonades sefardites

La música d’arrel és un d’aquells trets que relliguen el país de cap a cap. En un moment de plena efervescència d’aquestes sonoritats, en part gràcies a la tasca de l’enyorat Jordi Fàbregas –ànima del Tradicionarius–, una formació de la nova fornada encarna aquesta transversalitat a la perfecció. La mallorquina Clara Fiol, la catalana Selma Bruna i la valenciana Sandra Monfort, donen vida a Marala.

En el seu disc de debut, el trio posa de manifest una estreta connexió amb la terra a través de melodies senzilles que acompanyen el joc trenat d’unes veus que brollen enèrgiques. Dialoguen amb el llegat tradicional i l’actualitzen des d’una perspectiva feminista que més que brillar en un punt concret, travessa els diferents racons del disc i reclama protagonisme per les cures entre cants de batre, corrandes o tonades sefardites. L’olor de Mediterrani, que tot ho amara, fa recordar grups com Coetus. Especialment encertada és la inaugural i lluminosa “A trenc d’alba” que dona nom al treball.

Article publicat al número 524 publicación número 524 de la Directa

DISC

'A trenc d’alba'
Trio Marala
U98 Músic
2020

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!