Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un jutge decreta una ordre d'allunyament contra un arrencallaços grocs del Maresme

Sergio Morales, activista de l'extrema dreta i defensor de postulats neonazis, hauria amenaçat i agredit en dues ocasions un veí del Masnou pel fet de ser d'ideologia antifeixista

Acció dels GDR, Grups de Defensa i Resistència, contro els llaços grocs per les comarques gironines i el maresme | Victor Serri

El 6 de setembre Sergio Morales Martínez va aparèixer a les xarxes socials quan participava d’un escamot que retirava llaços grocs en un pont que travessa l’autopista del Maresme a l’altura del Masnou. El grup actuava proferint amenaces i empenyent les persones que els hi recriminaven l’actuació. Un dels veïns va advertir un cotxe patrulla de la policia local “que van amb cúters” i els membres de l’escamot van respondre “això no és perillós té menys d’onze centímetres”. L’escena va continuar davant de la passivitat policial. Ara Morales, conegut activista de l’extrema dreta i defensor de postulats neonazis, hauria reincidit en les últimes setmanes, amenaçant i agredint un veí del Masnou pel fet de ser d’ideologia antifeixista, segons es recull en l’atestat policial i en una interlocutòria judicial a la qual la Directa ha tingut accés.

Tant és així, que el Jutjat d’Instrucció número 5 de Mataró ha decretat una ordre d’allunyament contra Sergio Morales “consistent en la prohibició d’aproximar-se a una distància inferior a 300 metres per un període de sis mesos”. El jutge i la fiscalia consideren que en aquest cas existeix “sens dubte, un risc per a la integritat física del denunciant”, que la matinada del 2 de desembre va ser perseguit i agredit –per Morales i cinc o sis persones més– a la zona d’oci del port del Masnou, amb “cops per tot el cos” i amb el resultat d’hematomes, inflamació a la cara i lesió d’un dit, segons ha quedat acreditat per l’informe mèdic.

A més, segons consta a l’acta de declaració del denunciant –membre del CDR Masnou–, es tractaria de la segona agressió per part de Morales: “el declarant ja coneixia el sr. Sergio Morales ja que fa uns mesos el va agredir també a la zona del Port del Masnou. Que el motiu de la primera agressió va ser que el declarant portava una dessuadora amb caputxa negra amb un dibuix de tipus Antifeixista i el sr. Sergio Morales li va dir que ell era feixista i li va donar una bufetada a la cara. Que en aquesta primera agressió també el va amenaçar dient-li que sabia on vivia i que l’aniria a buscar”.

A l’ordre d’allunyament, i davant de la gravetat dels fets, el jutge fa un advertiment a l’activista arrencallaços: “en cas d’incumplir les mesures imposades es podrà acordar una altra mesura que impliqui una major limitació de la seva llibertat”.


Vocalista del grup Jolly Rogers

Sergio Morales, segons explicava el setmanari El Temps, és vocalista de la banda de rock Jolly Rogers –on comparteix instruments amb coneguts neonazis– i germà de la traspassada Sonia Morales, la parella de Ramiro, vocalista d’Estirpe Imperial, una banda que fins a l’any 2009 va fer exaltació d’Adolf Hitler i el nazisme.

El baixista de Jolly Rogers, Dídac González Llobet, és, a més, una de les cares visibles del grup sabadellenc Último Bastión, del que la majoria dels seus membres han estat involucrats en tot tipus d’agressions i actes intimidatoris.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!