Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una bomba política

El guió de 'Parásitos' (primer film no nord-americà que guanya l’Oscar a Millor Pel·lícula) és una lectura i una reflexió perfecta i immillorable de la lluita de classes –un tema esborrat de manera fulminant dels mitjans de comunicació convencionals– a l’actual societat capitalista. El mínim detall està narrat i dibuixat de forma mil·limètricament perfecta

Al llarg dels anys, Bon Joon-ho ens ha acostumat a constants canvis de gènere en la seva filmografia: des dels seus inicis en el thriller i el terror fins al punt actual més transgressor i social, amb Okja o Parásitos. Si el director ja havia mostrat la seva vàlua amb pel·lícules de diferents gèneres i fins i tot ens havia acostumat a barrejar-ne, en aquesta obra ho fa de manera magistral.

El guió de Parásitos és una lectura i una reflexió perfecta i immillorable de la lluita de classes –un tema esborrat de manera fulminant dels mitjans de comunicació convencionals– a l’actual societat capitalista. El mínim detall està narrat i dibuixat de forma mil·limètricament perfecta, amb diferents aromes i formes. El més interessant és estudiar-ne el guió i els seus recursos narratius per poder entendre el missatge que proposa l’autor sud-coreà. És realment un còctel explosiu amb una gran càrrega política que no deixa indiferent a ningú; un rerefons que ens convida a la reflexió.

És el primer film no nord-americà que guanya l’Oscar a Millor Pel·lícula. Un reconeixement curiós, més encara sabent el tema que tracta i com el mostra a la pantalla. No és la típica pel·lícula que Hollywood premia amb l’Oscar, ni tan sols amb una nominació. És un premi realment estrany.

 

Article publicat al número 502 publicación número 502 de la Directa

CINEMA

'Parásitos'
Direcció: Bong Joon-ho
Guió: Bong Joon-ho i Jin Won Han
Fotografia: Kyung-Pyo Hong
132 minuts
Corea del Sud, 2019

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!