Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

[VÍDEO] Set audiovisuals transformadors per passar el confinament

Des de la 'Directa' hem seleccionat alguns dels nostres projectes audiovisuals dels últims anys per poder repassar històries de lluita i dignitat durant el confinament motivat pel COVID-19. Entre les temàtiques: les mobilitzacions pel procés independentista, l'oposició a les incineradores o els efectes del temporal Gloria al Delta de l'Ebre. N'hem triat alguns, però al nostre canal de YouTube podeu trobar tots els vídeos que hem realitzat en aquests anys

| Paula R. Zapata

 ‘Veus de l’estiba. Una lluita col·lectiva per la defensa dels ports’

Abril del 2017
Marta Pérez, Lluïso Llorens, Maties Lorente i Estel·la Marcos

Aquest #DocsDirecta acompanya el sector de l’estiba als Països Catalans en la lluita contra un decret impulsat pel Govern espanyol del PP que posava en perill 6.000 llocs de treball als ports. Gràcies a la pressió dels treballadors, el decret es va tombar i van aconseguir mantenir pràcticament la totalitat dels llocs de feina.

 

‘El primer dia d’octubre’

Novembre del 2017
Anmorsígol, Sarai Rua i Bart Grugeon

Un mes i mig després del referèndum de l’1-O de 2017, la Directa amb l’Agència UO  va estrenar un documental que narra els fets de la jornada de votacions i repressió, amb diversos testimonis a peu de carrer i un recorregut per diferents col·legis electorals.

 

‘Al Nord de les Arrels. 40 anys d’Aplec dels Ports’

Octubre del 2018
Paula Duran, Pau Beltran i Anmorsígol

L’Aplec dels Ports és una trobada comarcal de caire tant festiu com reivindicatiu que el 2018 va celebrar el seu 40è aniversari. En aquest documental, la Directa parla amb les diferents generacions que han participat en la dinamització tan important pel món rural de l’interior del nord del País Valencià.

 

‘Fugir per estimar i ser: asil i resistències LGBTI del Marroc a Barcelona’

Juny del 2019
Victor Yustres, Sònia Calvó i Victòria Oliveres

La comunitat gai, lesbiana i trans marroquina s’enfronta a vulneracions de drets i violències múltiples provinents de la llei, la família, la policia o els mitjans de comunicació. Algunes resisteixen des de la clandestinitat i d’altres només veuen l’asil com a sortida.

 

‘Revolta contra la incineració’

Gener del 2020
Marc Freixenet, Jesús Rodríguez  i Aleix López

El documental explica la problemàtica de la reobertura, en el cas de Cercs, de la central tèrmica per a poder incinerar residus. En el cas de Juneda, la planta d’assecament de purins havia de passar a cremar residus urbans i finalment, a Sant Adrià, el tancament de la incineradora de Tersa, ja que, sobretot, afecta als barris del Fòrum i Diagonal Mar. A partir d’aquí, diverses entitats van obrir un debat amb la Generalitat de Catalunya que va acabar amb una moratòria a les incineradores.

 

‘Sortir de Venus: divuit anys de lluita contra un bastió del barraquisme vertical’

Gener del 2020
Marta López, Clara Macau i Vicent Almela

Cinquanta-set famílies que viuen al bloc Venus de la Mina de Sant Adrià de Besòs han presentat una demanda judicial contra el Consorci de la Mina per incompliment d’un dels punts del Pla de Transformació del barri: l’enderroc de l’edifici i el reallotjament dels veïns en pisos nous. Reclamen una indemnització per les condicions en què han hagut de viure durant gairebé vint anys.

 

‘La gota que fa vessar el Delta. Un futur sota l’aigua’

Febrer del 2020
Joan Giralt i Pau Cardellach

El documental ens acosta la lluita de les habitants del delta de l’Ebre per garantir la supervivència d’aquest indret d’alt valor ecològic, fortament castigat pels efectes recents del temporal Gloria i el llast històric que ha suposat l’abandó de les successives administracions públiques de la seva obligació de preservar-lo.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!