Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Fes 'Directa' al País Valencià

El nucli de treball de la 'Directa' al País Valencià llancem avui aquesta campanya per tal d’expandir un mitjà de comunicació cooperatiu i transformador a les comarques valencianes. Durant el mes de juny, les noves subscriptores del sud dels Països Catalans rebran de regal un exemplar del llibre 'Aborígens. Veus de la resistència pel territori'

El nucli de treball de la 'Directa' al País Valencià comença avui una campanya per aconseguir noves subscriptores i continuar arrelant el projecte al territori | Victor Serri

Cinc anys després del naixement del nucli de la Directa al País Valencià, hem decidit fer un pas més endavant per continuar creixent al sud dels Països Catalans. Volem arribar a més racons, aprofundir en més temàtiques i, en definitiva, donar l’altaveu que es mereix la societat del País Valencià, així com el suport a cadascuna de les lluites que travessen el territori, des dels Ports fins al Baix Segura, amb investigacions, reportatges, entrevistes i notícies. La informació és poder i a la Directa entenem la informació, el periodisme, com una eina per canviar la història, perquè la gent s’empodere i s’organitze des del carrer.

 

Reconeixem, humilment, que no sempre hem pogut donar veu a totes les lluites populars, iniciatives i transformacions. Malgrat això, hem treballat a l’uníson dels col·lectius en defensa del territori i l’habitatge, els que estan en lluita contra la destrucció de la nostra terra a través dels megaprojectes d’especulació i de la implantació dels Programes d’Actuació Integrada (PAI) a les nostres comarques, mentre que els governs segueixen sotmesos al gran poder fàctic dels bancs, els fons d’inversió, les grans constructores o el mateix Port de València. Hem treballat a l’uníson de les assemblees feministes del País Valencià, que han demostrat que si “les dones parem, el món es para”.  Hem treballat a l’uníson d’algunes de les demandes laborals de les treballadores del País Valencià, lluitadores incansables contra la precarietat. I també hem estat presents en molts moments històrics per al País Valencià.

Des dels nostres inicis com a nucli de la Directa al País Valencià, a xicotets passos, hem més que duplicat el nombre de subscriptores, de les 60 fins a les 140. Gràcies

Ara bé, nosaltres no som les protagonistes. El mèrit no és nostre, sempre serà vostre, que feu possible que la Directa puga explicar i capturar les lluites populars, les reivindicacions i, en definitiva, aportar el nostre granet de sorra al teixit social que va teixint els seus lligams per aconseguir vincular molts col·lectius i organitzacions socials. I ho heu fet. Des dels nostres inicis com a nucli de la Directa al País Valencià, a xicotets passos, hem més que duplicat el nombre de subscriptores, de les 60 fins a les 140. Gràcies.

A la Directa volem continuar treballant per construir juntes un mitjà de comunicació per la transformació social, per donar-vos veu, per acostar-nos als barris, als pobles, i fer visibles totes les lluites i projectes transformadors. Per això, iniciem la campanya #FesDirectaPV, perquè sense vosaltres no seria possible. Durant tot el mes de juny, les noves subscriptores del País Valencià que ho facin a la modalitat paper+web, rebran de regal un exemplar del llibre Aborígens. Veus de la resistència pel territori, un recull d’articles periodístics publicats pel nucli territorial on aprofundim en els conflictes mediambientals del País Valencià.

 

Volem continuar creixent, a través d’un periodisme d’investigació, de qualitat, independent, cooperatiu i en valencià, que no es ven a cap empresa, partit o institució. Volem continuar fent el que millor sabem fer: explicar i capturar tot allò que no interessa que se sàpiga, així com les reivindicacions de les oprimides, de les sense veu, moltes vegades silenciades per la premsa convencional, pels grups mediàtics finançats per forces polítiques i econòmiques, que només tenen la pretensió de fer negoci amb la informació. Volem continuar treballant al costat de les lluites per la sobirania del territori, per l’habitatge i contra les empreses més poderoses d’aquest país; de les lluites contra la precarietat i l’explotació laborals, dels moviments feministes, de les migrades i, també, de la nostra memòria, cultura i llengua. En suma, d’un poble caracteritzat per la seua resistència que continua demostrant que és possible renàixer de totes les guerres i derrotes que es lliuren. Per tot açò, fes Directa al País Valencià.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!