Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Salvem la Pineda d'en Gori de Palamós denuncia que la llicència d'obres concedida per construir-hi apartaments de luxe és nul·la

La plataforma per la preservació d'aquest paratge natural de la Costa Brava presenta un recurs de reposició contra l'atorgament de la llicència d'obres i exigeix al consistori que aturi els treballs del projecte d'urbanització en aquest espai qualificat de Bé Cultural d'Interès Nacional, que ja ha aixecat l'estructura d'un bloc i els fonaments del segon dels tres que estan projectats

Construcció a la Pineda d'en Gori | Laura Masó Ferrerons

L’Ajuntament de Palamós ha infringit el procediment legalment establert perquè es construeixin els 48 apartaments de luxe projectats al paratge natural de la Pineda d’en Gori (Baix empordà), espai qualificat de Bé Cultural d’Interès Nacional. Això és el que van denunciar, en una roda de premsa celebrada dilluns a la biblioteca del municipi empordanès, la Plataforma Salvem la Pineda d’en Gori i l’entitat de recent creació SOS Costa Brava, que consideren que s’ha vulnerat la normativa.

Si el consistori no atura les obres, la Plataforma assegura que portarà el cas fins al contenciós-administratiu per demanar la nul·litat de la llicència i del projecte d’urbanització

Annabel Lliset, advocada de la Plataforma, va explicar als mitjans de comunicació presents que la manca de l’informe del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya fa que la llicència d’obres concedida per l’Ajuntament sigui nul·la. Aquest informe no es va demanar i recentment s’ha conegut la negativa de Cultura per autoritzar el projecte Residencial Cala S’Alguer presentat per la promotora.

La Plataforma Salvem la Pineda d’en Gori assegura que la llicència és nul·la de ple dret i va interposar un recurs de reposició contra l’atorgament de la llicència d’obres el passat 28 de setembre. Si el consistori no atura les obres, confirmen que aniran fins al contenciós-administratiu per demanar la nul·litat de la llicència i del projecte d’urbanització.

Els fonaments del segon bloc d’apartaments de luxe ja són visibles a la Pineda d’en Gori |Laura Masó Ferrerons

 

La Plataforma defensa que el projecte no s’hauria d’haver aprovat, ja que infringeix la Llei del Patrimoni Català i diversos articles del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). La seva portaveu, Zeta Figa, va destacar aquells aspectes que fan referència a l’impacte paisatgístic i visual, ja que els habitatges es veuran des de qualsevol punt dels entorns naturals propers.

Les obres avancen ràpidament i després d’aixecar l’estructura del primer edifici, la constructora ja està aixecant els fonaments del segon dels tres blocs que hi ha projectats

Mentrestant, les obres avancen ràpidament. Després d’aixecar l’estructura del primer edifici, la constructora ja està aixecant els fonaments del segon dels tres blocs que hi ha projectats. Les mobilitzacions ciutadanes segueixen sent clau a l’hora de denunciar i actuar davant els projectes que vulneren el litoral català, per aquest motiu, diumenge 14 d’octubre hi ha convocada una arrossada popular a la mateixa Pineda d’en Gori, on també es donarà a conèixer SOS Costa Brava.

L’entitat té per objectiu aglutinar organitzacions de defensa del litoral del baix i alt Empordà i de La Selva per aturar la proliferació de projectes urbanístics i visibilitzar els diversos casos existents que –com aquest– posin en risc el medi ambient. “Cal que s’escolti la ciutadania” va afirmar Núria Vidal, representant de SOS Costa Brava, sorpresa i agraïda per l’interès que ha generat aquesta iniciativa.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!