Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Som el que escrivim i també el que il·lustrem

Una formació per a il·lustradores i dissenyadores i una exposició que recull el treball gràfic que ha desenvolupat la 'Directa' durant els seus tretze anys són les propostes de l'àrea d'il·lustració del mitjà per fer valdre la feina, molts cops invisibilitzada, que hi ha darrere de les propostes gràfiques que es publiquen. La formació tindrà lloc els 19 i 20 de juny, mentre que l'exposició "La Gràfica incòmoda" s'inaugura el pròxim divendres 7 de juny a l'Escola Massana

Allò d’una imatge val més que mil paraules, en un mitjà com la Directa, podria donar per a moltes discussions entre redactores, fotògrafes i il·lustradores. El que és indiscutible és que la Directa, tant en paper com en web, no seria el que és sense l’aliança estratègica entre text i il·lustració, que reforça, reinterpreta, potencia i aclareix el que s’hi explica. La il·lustració està a mig camí entre la comunicació i l’art i això, en premsa, permet infinitat de fórmules que fan que atansar els ulls a les paraules sigui molt més plaent.

A la Directa, això és possible gràcies a moltes persones que, de forma militant, posen les seves mans i ments a treballar setmana rere setmana omplint la publicació d’enginy, forma i color. Una de les parts més interessants és la feina col·lectiva que hi ha darrere les il·lustracions de portada: il·lustració, redacció, edició, disseny… cada àrea dient la seva per treure el màxim potencial de la que serà la imatge final. La lectora té una portada al davant que ha comportat vint correus electrònics, diverses trucades, reunions i propostes gràfiques finalment desestimades. Tot plegat són moltes tasques invisibles que han fet possible una sola imatge.


Exposició “La Gràfica Incòmoda” a l’Escola Massana

Part d’aquestes peces d’il·lustració i disseny, les podreu veure del 7 de juny fins al 27 de setembre a l’Escola Massana dintre de l’exposició “La Gràfica incòmoda” que duem a terme conjuntament amb les companyes de la Impremta Col·lectiva de Can Batlló. Ens fa molta il·lusió poder exposar en una de les escoles d’art i disseny més importants de Barcelona, sobretot perquè el missatge crític i transformador dels nostres grafismes pugui arribar a moltes més persones i complir la seva funció de remoure consciències.


Escola Directa d’il·lustració

Enguany, amb la intenció de fer valdre el paper que juga la il·lustració a la Directa, el 19 i 20 de juny hem organitzat unes jornades de formació de la mà de tres col·laboradores molt compromeses des de fa anys amb el projecte. Joan Negrescolor, Núria Frago i Sr. Plástiko ens transmetran els seus coneixements i experiència en dues sessions amb teoria i pràctica, dirigides a persones que ja tenen nocions en il·lustració i dibuix, però que volen aprendre’n més.

Per primera vegada, la Directa organitza una Escola Directa en col·laboració amb Coòpolis (Ateneu Cooperatiu de Barcelona), orientada a millorar la qualitat gràfica del nostre mitjà. Les persones que col·laboren habitualment i les sòcies de la cooperativa podran gaudir de forma gratuïta de la formació, les subscriptores hauran de pagar un preu reduït de 25 euros i les persones externes hauran d’abonar 30 euros. Aquests diners permetran remunerar les formadores.

Per a inscriure-us, heu d’omplir aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres per confirmar la inscripció.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!