Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Suspensió provisional del primer desnonament de la Casa Orsola

El jutjat de Barcelona ha suspès el llançament a l'espera que l'Audiència de Barcelona resolgui un recurs, una decisió s'ha fet pública avui que se celebra el tercer judici contra un inquilí de l'edifici del carrer Calàbria. Les veïnes han aprofitat per fer una crida a totes les finques organitzades arreu el territori a trobar-se el pròxim 18 de maig

| Gemma Garcia

Coincidint amb el tercer judici d’un inquilí de l’edifici del carrer Calàbria de Barcelona, el Sindicat de Llogateres i la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample han anunciat que s’ha suspès provisionalment el primer desnonament previst per al 19 de maig. El jutjat, que havia assenyalat la data  enmig de la campanya electoral, finalment, ha decidit esperar que l’Audiència de Barcelona resolgui el recurs presentat.

Tot i que, per ara, Josep Torrent podrà continuar vivint al seu pis, els intents d’expulsió de la resta de veïnat de l’edifici del número 137 del carrer Calàbria de Barcelona continuen. El cas de Torrent és el preludi del recorregut que van transitant el conjunt de veïnes que van quedant fora de contracte. El 15 de febrer va ser el torn del judici contra Tono Hernández, a qui la propietat no havia renovat el lloguer el mes de juliol, i avui, 8 de maig, és Vasilis qui ha de comparèixer a la Ciutat de la Justícia. Vasilis està fora de contracte des del mes de novembre, però com Torrent i Hernández, ha continuat pagant el seu lloguer per gir postal primer i per consignació judicial després.

El cas de Josep Torrent, qui tenia la data de desnonament, és el preludi del recorregut que van transitant el conjunt de veïnes que van quedant fora de contracte

Com la resta de veïnes, l’octubre de 2021, a través d’una carta, es va assabentar que hi havia una nova propietat i després, Lioness Inversiones ja va comunicar-li que no li renovaria el lloguer i que calia que lliurés les claus. Ja fa un any i mig que el veïnat de l’edifici Casa Orsola va organitzar-se per fer front a la nova propietat i aconseguir una negociació per conservar les seves llars, on la majoria fa molts anys que hi viu.

El Sindicat i la Xarxa recorden que la situació en què es troba la Casa Orsola és la de “centenars de finques d’arreu del territori amenaçades d’expulsió” i per aquesta raó fan una crida a totes les finques organitzades a participar en una trobada el 18 de maig davant la Casa Orsola. Les veïnes del bloc del barri de l’Esquerra de l’Eixample, que és un símbol de la lluita pel dret a l’habitatge a la ciutat, han recordat que no “renunciaran” a les seves llars: “el que hem après fins ara és que l’única manera d’encarar-nos als intents de la patronal immobiliària d’expulsar-nos és a través de l’organització veïnal”.


Del telemàrqueting i amb una sicav

La propietat Lioness Inversiones controla Emergia Contact Center, especialitzada en telemàrqueting. De fet, l’administrador de Lioness Inversiones, Albert Ollé, va començar la seva carrera en aquest sector amb la fundació el 1989 de Difusió Telemarketing Grup (DTG), que es va convertir en la primera empresa de màrqueting telefònic pel que fa a facturació estatal. El 2000 es va fusionar amb la multinacional nord-americana Teletech i Ollé en va assumir la presidència europea durant un temps. Entre altres, l’empresari va ser membre del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona i conseller general de La Caixa.

Lioness Inversiones té entre les seves participades, pràcticament al 100%, Ness de Inversiones, una sicav, és a dir, una societat d’inversió de grans patrimonis que només paga l’1% de l’impost de societats. També controla la meitat d’Eurobenefit, una empresa dedicada al sector immobiliari.

 

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!