Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Arriba l'onzena edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Us portem totes les novetats de la trobada, que tindrà lloc del 21 al 23 d'octubre al recinte de Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona

| Bruna Cooperativa Audiovisual

Un any més, i en van onze, la Fira d’Economia Solidària de Catalunya se celebra a Barcelona. Serà al recinte de Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, entre el 21 i el 23 d’octubre. Una fira que enguany arriba plena de novetats i que us expliquem a continuació perquè no us perdeu cap detall de la trobada.


Espai

Un recinte viu i en constant remodelació com la Fabra i Coats ens planteja cada any nous reptes d’adaptació a l’espai, perquè els usos i limitacions varien al ritme de les moltes obres que comencen i acaben. Això fa que no puguem donar res per fet i que en cada edició comencem el disseny de la Fira amb una reubicació en els diferents espais disponibles. Enguany farem servir per primer cop la sala dels Castellers de Barcelona, que hem anomenat Berta Cáceres: un espai diàfan i amb molta llum on programarem algunes de les taules rodones del programa de continguts. En canvi, no farem ús de la sala Micaela Chalmeta perquè l’accés està afectat per obres a l’edifici del davant.


Expositores: dins i fora

Les restriccions que vam patir l’any passat van fer que totes les expositores haguessin de sortir a l’exterior. I ens va agradar l’espai que es va generar! Per aquest motiu, enguany mantenim molts estands ubicats a l’exterior, sota carpes, però recuperem l’interior de la nau Elisa Garcia: és més esponjat i facilita la interacció amb les visitants. Això ens permet augmentar l’aforament total d’expositores, amb la idea de recuperar la participació d’edicions anteriors a la pandèmia.

Les expositores estaran agrupades novament per sectors econòmics. A més de ser-hi presents mitjançant l’ocupació d’una o mitja taula durant tot el cap de setmana, aquest any també hi podran participar ocupant una taula durant una franja horària (la qual cosa ofereix la possibilitat de no haver de fer permanències a qui li resulta difícil cobrir tots els torns del cap de setmana, alhora que fomenta la participació en la Fira també com a visitants) o de manera virtual a través de la consulta dels seus projectes mitjançant la disposició d’una pantalla tàctil a la mateixa nau Elisa Garcia.


Carrusel d’Activitats

Inaugurem un nou espai dinàmic: el Carrusel d’Activitats. Es tracta d’un escenari ubicat a l’espai Dolors Abelló, al costat del servei de restauració, on se succeiran diversos actes ininterrompudament durant tot el cap de setmana: activitats de mitja hora de durada com ara presentacions de guies, llibres, esdeveniments i eines, o petits actes de reflexió i memòria històrica.

En contrast: debats i contradiccions de l’economia social i solidària a Catalunya

Tindrem un espai d’entrevistes impulsat per la Directa que té l’objectiu d’oferir entrevistes curtes o debats amb pocs ponents, àgils i actuals, sobre temes que tenen a veure amb l’ESS, per reflexionar i aportar una mirada crítica i constructiva sobre algunes dinàmiques que es reprodueixen dins de l’estructura: com trobar l’equilibri entre l’autoexplotació i la viabilitat econòmica de les nostres empreses i entitats, qüestionar-se si l’ESS és realment un espai transformador en termes de feminisme i antiracisme, quina relació econòmica volem tenir amb les administracions, etcètera.


Torna l’aplicació de la FESC!

Enguany recuperem l’eina creada per Jamgo per a la Fira del 2019. L’aplicació, dissenyada amb programari lliure i descarregable per als dispositius que operen amb Android, ens permetrà tenir a mà el plànol amb els diferents espais i tot el programa d’activitats de la FESC. Inclou també la possibilitat de desar les activitats que més ens interessin i així poder organitzar la visita a la Fira segons com més ens estimem.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!