Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El conseller d'Interior no descarta que alguns agents de Mossos estiguin darrere la trama de suplantacions digitals

Malgrat que les IP apunten a la Comissaria General d'Informació, Miquel Sàmper ha assegurat en sessió parlamentària que els Mossos, "com a cos", no tenen "res a veure" amb la trama digital que va destapar la 'Directa'. El conseller ha afegit que estan mirant si hi ha hagut una intervenció "a títol personal, per part d'un o dos mossos"

| Pau Fabregat

“Entre 17.000 efectius de Mossos d’Esquadra, estem mirant si hi ha hagut una intervenció a títol personal per part d’un o dos mossos”. Després de negar que Mossos, “com a cos”, tingui “res a veure” amb la trama d’espionatge digital que va destapar la Directa, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afegit que “estem investigant si alguns mossos d’esquadra ho ha fet a títol individual”. Ho feia en comissió parlamentària d’Interior ahir, responent a una intervenció de la diputada de la CUP, Maria Sirvent.

El jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, el mes de novembre, va donar el vistiplau perquè es comencés a investigar la suplantació d’identitat a la portaveu de La Forja – Jovent Revolucionari, Lluna Berlanga, a través del seu correu electrònic, el passat mes de juliol. Alhora, la Divisió d’Afers Interns (DAI), que depèn del Departament d’Interior, va obrir una investigació interna a Mossos arran de les informacions.

Argumentant que encara no pot donar una resposta “més contundent”, perquè amb els canvis recents al Departament, “les coses s’han de posar a lloc”, Sàmper ha assegurat que “en breu i en seu judicial”, entregaran tota la informació recaptada arran de la investigació. Si algun agent o agents té res a veure amb les suplantacions digitals, ha assegurat que “hi haurà les conseqüències necessàries a tots els nivells, d’administratives fins a penals si s’escau”.

Mentre l’afectació de les suplantacions digitals s’ha anat eixamplant –i per ara toca almenys catorze adreces electròniques i inclou més d’una seixantena de correus falsos d’organitzacions de l’esquerra independentista, moviments socials i sindicats llibertaris– l’origen de la trama s’ha anat estrenyent. Segons les investigacions de la Directa, algunes connexions dels suplantadors es van realitzar amb dues adreces IP que s’utilitzen des de l’Àrea Central de Mitjans Tècnics i Suport Operatiu (ACMTSO), sota les ordres de la Comissaria General d’Informació, i des d’altres organismes ubicats a la seu central de la policia catalana.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!