Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Mobilització a les portes d'una junta d'accionistes de Sabadell i Cerberus per exigir llars per a vint famílies

Militants del Sindicat de Barri Carolines d'Alacant i el Sindicat d'Habitatge de València s'han concentrat davant de l'auditori de la Diputació d'Alacant, on s'ha celebrat la junta d'accionistes, amb l'objectiu de sol·licitar l'aturada de tots els procediments de desnonament iniciats pel banc i el fons d'inversió a València i Alacant, així com aconseguir un lloguer per a les famílies d'acord amb la seua situació socioeconòmica

Concentració a Alacant per exigir lloguers per a vint famílies | Sindicat de Barri Carolines

A les 11 del matí d’aquest dimecres, 10 d’abril, militants del Sindicat de Barri Carolines d’Alacant i el Sindicat d’Habitatge de València s’han concentrat a les portes de l’auditori de la Diputació d’Alacant, on ha tingut lloc una junta d’accionistes de Sabadell i la societat Promotoria Coliseum Real Estate SL. L’objectiu: exigir l’aturada de tots els procediments de desnonament iniciats per Sabadell a València i Alacant, així com l’inici d’un procés de negociació per garantir el dret a l’habitatge d’una vintena de famílies. A la mobilització han assistit una trentena de persones.

Promotoria Coliseum Real Estate SL, amb seu a Madrid, és la companyia creada pel Banc Sabadell i el fons d’inversió estatunidenc Cerberus, que acumula actius per valor de 60 milions d’euros i, tal com recull a la seua pàgina web, té almenys 2.893 immobles repartits entre València i Alacant. És just en aquestes dues ciutats on vint famílies s’han organitzat per aturar la seua expulsió i aconseguir un contracte de lloguer d’acord amb la seua situació econòmica.

La protesta és el tret d’eixida d’una campanya de denúncia que s’allargarà en els pròxims mesos. La portaveu de l’acció aclareix que “si no tenim resposta, seguirem pel camí de l’agitació”

Elena, militant del Sindicat de Barri Carolines i portaveu de l’acció, explica que la protesta “no és sols contra Sabadell, sinó també contra Coliseum, Cerberus i, a la fi, contra l’aliança entre bancs i fons voltor”. La portaveu considera que aquesta mena d’entramats dificulta la seua lluita, ja que és “impossible localitzar un actor al qual pressionar i amb qui negociar”. “Coliseum és completament inaccessible”, rebla. Coordinar l’acció entre ambdós sindicats, segons explica, els ha permès combinar forces i denunciar públicament que “l’expulsió de famílies per part de bancs o fons d’inversió passa a tot l’Estat”. “Busquem escalar el conflicte i que la gent conega el que està passant”, remata la portaveu.

Les vint famílies es troben en una situació de vulnerabilitat socioeconòmica. Tots els habitatges tenen en comú que van passar de pertànyer per complet a Sabadell a mans de Coliseum. Carmela, militant del Sindicat d’Habitatge de València i afectada, descriu com va ser el procés: “sempre hi havia un canvi de propietat; et comunicaven un canvi, i a la setmana següent, ja havia canviat de nou. No me’n donen ni opció de lloguer ni compra”. A més a més, assegura que ha estat víctima d’assetjament immobiliari per part de representants de Coliseum. “Van vindre unes persones que m’amenaçaven i m’insultaven. Vaig arribar a un nivell d’estrès i crisi de nervis que la metgessa em va haver de receptar diazepam”, relata Carmela.

La protesta és el tret d’eixida d’una campanya de denúncia que s’allargarà en els pròxims mesos. La portaveu de l’acció aclareix que “si no tenim resposta, seguirem pel camí de l’agitació”. Una forma d’acció i militància a través de la qual les famílies organitzades estan posant en pràctica l’autodefensa i el suport mutu. Carmela defensa que d’aquesta manera “podem recolzar altres persones en una situació igual o pitjor. Volem que hi haja un habitatge digne i una consciència social per respondre i no permetre que abandonem les nostres cases”.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!