Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat

Neix el Moviment Feminista de Mallorca, una coordinadora per potenciar i canalitzar la lluita feminista

La coordinadora d’entitats, que es va presentar aquest dilluns 19 de novembre a Palma, neix per amplificar el moviment “en contra del sistema heteropatriarcal i les desigualtats, opressions i violències masclistes”

 

Redacció Aguait | @aguait_cat

Aquest dilluns 19 de novembre, tot i la incertesa de la pluja ha tingut lloc la presentació de Moviment Feminista de Mallorca. Una coordinadora que “agrupa a diverses entitats i activistes feministes d’arreu de l’illa”. I que neix “per tal de canalitzar i potenciar la denúncia i lluita en contra del sistema heteropatriarcal i les desigualtats, opressions i violències masclistes que atempten contra els drets i la vida de les dones a la societat actual”.

Amb el recent assassinat d’una dona per la seva exparella sentimental, en el seu lloc de treball, i amb la concentració en rebuig encara a la memòria immediata, les feministes han qualificat la situació actual com “insostenible”

Amb el recent assassinat d’una dona per la seva exparella sentimental, en el seu lloc de treball, i amb la concentració en rebuig encara a la memòria immediata, les feministes han qualificat la situació actual com “insostenible”. I han reivindicat “que les dades oficials siguin sensibles amb aquesta realitat i no silenciïn una part important dels feminicidis”. Ja que les xifres oficials “només inclouen els feminicidis en mans de parelles o exparelles i que no inclouen les dones víctimes d’aquesta violència extrema en altres contextos relacionals.”

A més, han recordat que “les Illes Balears és el territori amb més denúncies per violència de gènere de tot l’Estat, amb una xifra que arriba a les 7.974, segons les dades del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. L’any 2017 el nombre de denúncies es va incrementar en un 2,5% respecte a l’any anterior”.

La presentació s’ha realitzat davant la placa dedicada al col·lectiu Pelvis de la plaça d’Espanya de Palma, la qual commemora la primera manifestació contra la violència masclista a Palma

La presentació s’ha realitzat davant la placa dedicada al col·lectiu Pelvis de la plaça d’Espanya de Palma, la qual commemora la primera manifestació contra la violència masclista a Palma, que va tenir lloc l’hivern de 1979 per denunciar els brutals assassinats i violacions de tres dones en menys d’un any a Mallorca. I s’ha fet aprofitant l’avinentesa de la commemoració del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra les Dones.

Per això, des del Moviment Feminista de Mallorca han anunciat que durant la setmana del 19 al 25 de novembre duran a terme diferents accions de denúncia, rebuig i condemna. I convoquen “a la ciutadania perquè surti al carrer per rebutjar la violència masclista, homenatjar totes les que ja no hi són” i perquè “ens sentin a prop de totes aquelles companyes que en algun moment han estat o són víctimes de violència de gènere.”

 

Article publicat originalment a ‘Aguait’