Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Què hi trobem, a la ‘Directa’ 523?

Analitzem els impactes de la cadena de supermercats Mercadona en el petit comerç i els mercats municipals, donant veu a paradistes, productores i sindicats. L'entrevista en profunditat d'aquesta edició és al psicòleg valencià Javier Erro

| Arxiu

Obrim aquesta edició número 523 de la Directa en paper amb un reportatge de Giuseppe Savino, Ester Fayos, Jesús Rodríguez, Lluís Pascual i Marc Campos en el qual s’investiga la cara fosca de la cadena de supermercats de Juan Roig als mercats municipals, als mitjans de comunicació, en els drets laborals, en el sector del cítric i en l’àmbit financer. Fotos de Mathias Rodríguez i Lucas Guerra. Infografia de Josep Monfort.

Jordi Relaño entrevista el psicòleg valencià Javier Erro, autor del llibre Pájaros en la cabeza (Virus Editorial, 2021). Aprofundeix sobre els canvis qualitatius en l’àmbit de l’activisme de la salut mental. Amb fotografies de Mathias Rodríguez.

“El biologicisme permet mercantilitzar el patiment psíquic”
El psicòleg Javier Erro protagonitza la secció “Miralls” |Mathías Rodríguez

 

A la secció d’“Impressions” publiquem un article de Jordi Pueyo, membre de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, sobre l’emergència ecològica, amb il·lustració de Joan Manel Pérez, acompanyat d’un nou article de Marisa Fernández, de Dones Juristes, amb il·lustració de Beatriz HM, sobre la justícia patriarcal.

A les pàgines de la secció Cruïlla, un espai informatiu on destaquem alternatives tranformadores del nostre entorn, cooperatives i associacions vinculades a l’atenció de les persones i de la llar reivindiquen un model que posi fi a la precarietat laboral i garanteixi la dignitat de les usuàries. Un reportatge d’Esther Seguí amb il·lustracions d’Irene Pérez i Anna Falcó.

Un reportatge sobre el sector de les cures a la secció “Cruïlla” |Irene Pérez

A les pàgines dedicades a informació internacional us presentem un reportatge de Gemma Parera amb fotografia d’Anahí Cárdenas sobre la Llei argentina de l’avortament i una crònica i anàlisi de Ferran Domènech Tona i Miquel Ginestà des de Rojava, al Kurdistan sirià, on expliquem per què Al-Assad no vol abandonar la zona. Tanquem la secció de Roda Món amb una anàlisi internacional de l’activista d’Entrepobles Àlex Guillamón sobre classe obrera i transició ecosocial.

Obrim pàgina de cultura a la secció Expressions amb Lucía Sánchez Saornil, poeta i pionera de l’anarcofeminisme, en un reportatge escrit per Marc Campos, amb il·lustracions de Felipe de San Pedro. A continuació trobem el relat literari de Javier Gil Jaime amb il·lustració de Mimi Isasmendi. Finalment, en aquest número, les ressenyes culturals van signades per Sara Borrella, Ferran Riera i Xavier Diez.

 

“La lluita contra el terrorisme és una farsa”
Mohamedou Ould Slahi, va estar catorze anys empresonat a Guantánamo |Lando Hass / laif

 

En la contraportada de la revista, la secció Indirecta entrevista a Mohamedou Ould Slahi. La CIA el va arrestar al Senegal, acusat falsament d’un intent d’atemptat a Los Angeles. Va estar catorze anys empresonat a la base aeronaval de Guantánamo, a l’illa de Cuba. Hi parla l’Àlex Romaguera, amb fotografia de Lando Hass.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!