La investigació sobre la mort d'un home davant d'un bar de Saragossa segueix oberta

La família de Rodrigo Lanza, detingut en relació als fets i un dels empresonats pel cas 4-F, recorda que no hi ha pogut parlar i reclama "no deixar-se dur per informacions no contrastades" mentre Falange Española de les JONS reivindica la figura del finat
Façana del bar Tocadiscos, on haurien succeït els fets
AraInfo

Aquest dimarts moria a l'Hospital Clínic de Saragossa Víctor Laínez, que hi havia estat ingressat després de rebre divendres passat diversos cops al cap que van obligar els serveis sanitaris a induir-li el coma. Finalment, i donada la impossibilitat mèdica de recórrer a una altra solució, va ser desconnectat, produint la seva mort.

Els fets van tenir lloc la matinada de dijous 8 al divendres 9 de desembre als voltants del Bar Tocadiscos del carrer Antonio Agustín de Saragossa, on el mort va mantenir presumptament una discussió amb altres clients, fet que va produir altercat que ha derivat en la fatal conseqüència de la mort de Víctor Láinez.

La informació publicada en primícia aquest dilluns pel diari Heraldo de Aragón recollia, pel que sembla, les dades de l'atestat policial d'un procés judicial obert i en la seva fase inicial; així, el degà de la premsa aragonesa explicava que "el passat dia 8 dos joves van atacar a Víctor L., de 55 anys, natural de Terrassa, però veí de Saragossa des de fa anys, causant-li ferides que han provocat la seva mort cerebral". Segons publicava aquest diari, les protagonistes de l'incident, "pel que sembla, dins del local es van creuar unes paraules en relació a les seves respectives ideologies, van començar a discutir i li van cridar fatxa".

Falange Española de les JONS a l'Aragó ha publicat a Twitter un missatge en el qual transmetia el seu condol a la família i recordava que Víctor Láinez "va ser un falangista i patriota conegut els anys 80"

Així mateix, aquest diari aragonès publicava que, després de conèixer els fets "la policia va obrir una investigació, de la qual s'ha fet càrrec la Brigada d'Informació de la Direcció Superior", i que "al final, les gestions policials practicades durant els tres dies següents van donar com a resultat la detenció d'un dels agressors". El detingut és Rodrigo Lanza, conegut pel cas 4-F que va donar lloc al documental Ciutat morta, que es troba detingut i incomunicat en dependències policials a l'espera de la seva declaració davant del jutge, que previsiblement tindrà lloc aquest dijous.

Un segon jove, la identitat del qual no ha transcendit, va declarar ahir dimarts en dependències policials i, després de prendre-li declaració, va ser posat en llibertat amb càrrecs "en entendre que la seva participació no va ser decisiva en la mort del client [ja identificat com a Victor Láinez] encara que se li pot imputar un delicte d'encobriment o d'omissió del deure de socors", segons explica Herald.

Després de publicar-se aquests fets, la informació s'ha difós en diferents mitjans de comunicació i a les xarxes socials. En aquest sentit, Falange Española de les JONS a l'Aragó publicava a Twitter un missatge en el qual transmetia el seu condol a la família i recordava que Láinez "va ser un falangista i patriota conegut els anys 80".

Tant Falange Espanyola de les JONS com el partit polític Vox han anunciat la seva personació en el cas, amb la presentació de sengles querelles criminals. Víctor Láinez era també conegut per la seva afició a les motocicletes clàssiques, sent soci durant anys del grup motard Templarios MC de Saragossa.

La família de Rodrigo Lanza, en un comunicat difós a les xarxes socials, ha indicat que el jove "no ha pogut parlar ni tan sols amb la seva advocada" i afirma que roman a l'espera "d'escoltar-lo per aclarir els fets

La família de Rodrigo Lanza, en un comunicat difós a les xarxes socials. ha indicat que el jove "no ha pogut parlar ni tan sols amb la seva advocada" i afirma que roman a l'espera "d'escoltar-lo per aclarir els fets. Quan tinguem informació seguirem comunicant". Finalment, ha manifestat el respecte al "dolor de la família del mort", mentre prega "paciència i no deixar-se portar per informacions no contrastades".


Reaccions polítiques a la mort de Láinez

L'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, ha fet pública la declaració institucional del consistori en què els grups condemnen "unànimement el crim que va posar fi a la vida de Víctor Láinez i expressem el nostre sentiment i afecte a la seva família i amics".

En el mateix text, consensuat per tots els grups municipals, s'assegurava que no es "permetrà que, en virtut d'idees o modes, cap espai de la ciutat es converteixi en un terreny hostil i que la raó es vegi arraconada, que la violència trobi terreny per campar lliurement".

Jorge Azcón, portaveu del Partit Popular al consistori, que ha criticat la "tebiesa" del govern municipal de Saragossa en Comú (ZEC), ha qualificat aquest succés d'"assassinat d'odi" i ha sol·licitat la convocatòria d'una junta de portaveus perquè es convoqui una concentració de repulsa. Aquest dijous tindrà lloc un minut de silenci a les 12 del migdia a la porta del consistori.

Article publicat originalment a Arainfo.
 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades