'El Periódico', en vaga davant una retallada salarial del 16%

El diari no sortirà al carrer aquesta setmana, però sí que ho faran les reivindicacions d'una plantilla d'unes 400 persones afectades per una rebaixa de sou i sota l'amenaça d'un ERO. El Comitè informa que l'aturada té un seguiment del 90%
El pròxim dimarts 16 de maig, excepcionalment, el Teatre Nacional de Catalunya no serà l’escenari de la cerimònia anual El Català de l’Any
Comitè d'Empresa Intercentres
Clara Macau 15/05/2017

El pròxim dimarts 16 de maig, excepcionalment, el Teatre Nacional de Catalunya no serà l’escenari de la cerimònia anual El Català de l’Any. La direcció del Grupo Zeta ho va comunicar divendres, després que la jornada de mediació que havia d’acostar postures entre l’empresa i plantilla es tanqués sense èxit. El Comitè intercentres, que agrupa els comitès de les empreses afectades per les retallades salarials -Ediciones Primera Plana, Zeta Servicios y Equipos, Zeta Gestión de Medios i Logística de Medios- va rebutjar la proposta del grup empresarial, que implica continuar aplicant una reducció del 16% als sous de la plantilla els pròxims tres anys i ha convocat vaga durant cinc dies i, per tant, no es podrà trobar el diari als quioscos a partir de demà. El primer dia de vaga, segons el Comitè, està tenint un seguiment del 90% de la plantilla.

Segons portaveus del Comitè, i d’acord amb el comunicat que van fer públic al seu bloc, dijous passat es va plantejar al Grupo Zeta la devolució, amb pagament immediat, de les quantitats rebaixades durant l’Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) iniciat el 2014, que va caducar el 31 de març d’enguany. Estava previst l’inici d’una nova ronda de converses que, fins al mes de juny, on s'havia de renegociar l’aplicació d’un conveni col·lectiu, reajustar el preu del lloguer i portar a debat els salaris de la cúpula directiva. Entre maig i juny, les treballadores es comprometien a assumir un 8% de rebaixa salarial amb una reducció equivalent de la seva jornada de treball.

El Comitè va plantejar al Grupo Zeta la devolució de les quantitats rebaixades durant l’Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació iniciat el 2014, que va caducar el 31 de març 

La plantilla que es van reunir fa tres dies amb representants de l’empresa va veure com les seves demandes xocaven frontalment amb la negativa del Grupo Zeta a tramitar la devolució de les quantitats impagades, tal i com estableix el venciment de l’ERO temporal. L’empresariat, que va presentar la mateixa oferta al col·lectiu d’afectats del diari Sport -en vaga dos dies-, unes vuitanta persones, va comunicar la seva decisió de continuar aplicant la rebaixa del 16% als salaris, segons la fórmula de “despenjament salarial de conveni”, presentada a l’abril per causes de viabilitat econòmica negativa.
 

Fora de conveni

El “despenjament salarial de conveni” és una mesura jurídica que permet a una empresa modificar les condicions laborals regulades en un conveni col·lectiu, si es compleixen una sèrie de requisits: ”causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció”, segons l’article 82.3 de l’Estatut dels Treballadors. Així, s’estableix que mitjançant acord, i si es donen una sèrie de causes, una empresa pot iniciar consultes amb la plantilla respecte a la jornada de treball, l’horari, el sou, el sistema de treball, les funcions laborals i el rendiment.

Concentració de la plantilla del diari aquest matí davant de la redacció / Comitè d'Empresa Intercentres 

 

Grupo Zeta, afirma el Comitè, va iniciar el procediment per demanar l’aplicació d’una nova rebaixa salarial, prevista inicialment d’un 21%, negant-se a complir amb el compromís adquirit de retorn íntegre de les quantitats rebaixades anteriorment i rebutjant aportar informació sobre els comptes del grup editorial de 2016, tal i com demanaven els representants de la plantilla. Portaveus del Comitè denuncien que no coneixen la situació econòmica real i completa en què es troba l’empresa, com s’estan duent a terme les negociacions per al refinançament amb els bancs i tampoc se’ls ha entregat el pla de viabilitat econòmica presentat per la consultora Deloitte fa un mes. El Comitè considera que es tracta “d’ocultació deliberada d’informació”, i així ho va denunciar recentment a Inspecció de Treball. La denúncia s’afegeix a les que el 2013 es van presentar per incompliments dels convenis a El Periódico, l'Sport i la secció de revistes.
 

Un deute de cent milions

El deute del Grupo Zeta, que gairebé arriba als cent milions d’euros, ja ha estat objecte de dos refinançaments els darrers anys 2015 i 2016. El 2015, el Grup va aconseguir una aportació d’un milió i mig d’euros amb l’entrada de la família Lara a l'accionariat de El Periódico de Catalunya S.L., empresa formada, segons el Comitè Intercentres, com una “segregació sense acord ni garanties plenes”. Els Lara, que inicialment havien de fer-se amb un 23% de les accions del diari, van assumir només el 7% de les participacions, després que la proposta de quitança fos rebutjada per la banca com a via per fer front a la impossibilitat de pagar el deute.

El 2015, el Grup va aconseguir una aportació d’un milió i mig d’euros amb l’entrada de la família Lara a l'accionariat de El Periódico de Catalunya S.L.

El mateix 2015 es van fer públics els impagaments de prejubilacions, les retallades de plusos i les rebaixes de categories professionals al diari Sport, els acomiadaments en algunes revistes i la manca de transparència pel que fa a la reconducció de l’estratègia empresarial del grup i el procés de refinançament. Malgrat tot, a finals del 2016, el grup es va trobar de nou en situació d’impagament. Així, en començar 2016, Grupo Zeta va tornar a negociar un refinançament amb una demanda de 25 milions d’euros més que, segons el Comitè Intercentres, volen emprar-se per a un nou ERO que afectarà 200 treballadors i que planteja una reestructuració del negoci cap a la digitalització de totes les seves publicacions, la contractació de cinquanta treballadors “de perfil millenial” i la venda i el tancament d’Edicions B i revistes com Tiempo i Interviú.

Portaveus del Comitè denuncien que no coneixen la situació econòmica real i completa de l’empresa ni com s’estan duent a terme les negociacions per al refinançament amb els bancs / Comitè d'Empresa Intercentres 


El conflicte entre Grupo Zeta i la plantilla dels seus mitjans va començar fa vuit anys, amb l’aplicació del congelació dels sous. Un any després, es va aplicar un ERO per a tres anys que va comportar l’acomiadament d’entre 500 i 600 empleades. Vençut l’ERO, el 2012, el grup editorial va encetar negociacions amb el Comitè Intercentres per evitar nous acomiadaments. Un acord entre la direcció i la plantilla va establir un nou conveni, amb una vigència de tres anys, que comportava reduccions salarials de vuit punts. El 2014, Grupo Zeta va afegir un 8% més de reducció de salaris a través d’un ERTO amb reducció de jornada. Aquell any també, la plantilla va denunciar que els motius esgrimits pel grup per a l’aplicació de les retallades salarials es corresponien amb irregularitats en què va incórrer la mateixa empresa.
 

Complir amb els acords i transparència

El Comitè que agrupa les empreses afectades denuncia que el procés iniciat per la cúpula directiva és “il·legal”, perquè la direcció està aplicant les retallades salarials sense haver-ho acordat amb la plantilla. Ara, espera la convocatòria d’un arbitratge final per a finals del pròxim mes de juny, però assenyala que la mesura no tindrà efectes retroactius. A més, exigeix al President de Grupo Zeta, Antonio Asensio Mosbah, “donar la cara” davant les treballadores i aportar dades completes sobre la realitat econòmica de l’empresa i les condicions en què s’estan negociant els plans de viabilitat.

Ja a finals de març, l’òrgan que representa els treballadors d’El Periódico de Catalunya va publicar un comunicat en què denunciava que la direcció havia amagat durant tres mesos informació cabdal per procedir amb la fórmula ara aplicada de “despenjament de conveni”. També va manifestar desconèixer per complet els salaris reals percebuts pels alts càrrecs del grup que -consideren- haurien de ser objecte d’una “adequació”, donades les condicions d’endeutament actuals.
 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades