Circ i teatre il·luminen un soterrani de l'Ateneu Popular de Nou Barris

L'edició número 22 del circ d'hivern estarà sobre l'escenari fins al dia 21 de gener, oferint una proposta trencadora i arriscada en l'any del 40è aniversari de l'Ateneu com a motor cultural i comunitari de la ciutat
Els directors David Climent i Pablo Molinero, de la companyia loscorderos.sc, plasmen sobre l'escenari una reproducció de la societat a petita escala
Marta Garcia
Irene Jaume David Bou 22/12/2017

No es fan 40 anys cada dia i enguany l'Ateneu Popular de Nou Barris ho ha volgut celebrar, també, amb el seu Circ d'Hivern. L'edició número vint-i-dos d'aquest esdeveniment és una aposta arriscada, plena d'acrobàcies, teatre, música i humor que et fan quedar asseguda a la cadira i molt pendent de tot el que es desenvolupa durant l'espectacle: la representació de la por, les decisions, els meta-missatges.

Us sona? És clar, perquè el Soterrani Còsmic apel·la a les nostres quotidianitats i al nostre món contemporani. Aquell que farcim d'immediatesa, informació (que al final ben bé no sabem com contrastar) i reaccions a tot, absolutament tot, el que passa.

Una tribu de cinc persones, que bé podria ser una família o un grup de col·legues de diferents edats, conviuen sota terra i es relacionen sobre la base d'uns codis aparentment surrealistes

Una tribu de cinc persones, que bé podria ser una família o un grup de col·legues de diferents edats, conviuen sota terra i es relacionen sobre la base d'uns codis aparentment surrealistes que de bon començament és possible que costi entendre a les espectadores. El més gran de tots ells exerceix un paper de lideratge que de mica en mica és qüestionat per la mateixa evolució dels altres personatges, alguns dels quals senten la necessitat de cercar la llum de l'exterior més enllà de la foscor del subsòl.

Els directors David Climent i Pablo Molinero, de la companyia loscorderos.sc, plasmen sobre l'escenari una reproducció de la societat a petita escala que cadascú interpretarà a la seva manera, però que no deixarà indiferent al públic.

Potser el Circ d'Hivern d'aquest any s'allunya una mica del format més familiar al qual ens tenen acostumades, però això no vol dir que les criatures no puguin gaudir d'una proposta que també les interpel·la i de la qual en poden extreure alguna idea, com que, al final, si ens atrevim a sortir de l'establert, potser hi trobam la llibertat que sempre cercam.

 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades