Condemnat un navarrès per enaltiment del terrorisme a Twitter, i un altre no es presenta a declarar pel mateix motiu

Jorge Correa, 'Boro', col·laborador de 'La Haine', va ser jutjat el 30 de novembre per "enaltir ETA" a través de les xarxes socials, metre que Ruben Ollo, 'Olazti', ha explicat en un comunicat que ha decidit "desobeir" el tribunal que l’investiga
Ollo va ser detingut per la Guàrdia Civil a Pamplona per agents de paisà de la Guàrdia Civil. Ja a la caserna, va decidir no declarar
Redacció Directa 19/01/2018

El set de setembre del 2017, Ruben Ollo, Olzati, col·laborador de mitjans com Ahotsa i La Haine, va ser detingut per la Guàrdia Civil a Pamplona per agents de paisà de la Guàrdia Civil. Ja a la caserna, va decidir no declarar i avui, s’ha negat a fer-ho a l’Audiència Nacional espanyola, on estava citat com a investigat per un delicte d’enaltiment del terrorisme per comentaris a les xarxes socials entre 2012 i 2017.

Segons va reproduir La Haine, l’informe policial recull diversos comentaris d’Olzati a Twitter i Facebook, com comparticions de notícies de mitjans de comunicació o cartells de manifestacions autoritzades. En una comunicat remès a alguns mitjans de comunicació, Ollo explica que avui estava citat a declarar "al tribunal franquista d’excepció, ara anomenat Audiència Nazi-onal” per “opinar públicament a les xarxes socials” i que ha decidit desobeir, no presentar-s’hi “amb tot el que això suposa".

Entre algunes de les proves, recorda Olzati, hi figuren "publicacions sobre la rebuda a presos i preses polítiques, denunciar casos repressius o requerir a mitjans feixistes com navarra.com"

Entre algunes de les proves, recorda, hi figuren "publicacions sobre la rebuda a presos i preses polítiques, denunciar casos repressius o requerir a mitjans feixistes com navarra.com". L’investigat recorda que el tribunal que l’ha citat “ha emparat i empara la tortura de milers de persones, ha tancat mitjans de comunicació".


Onada represiva a la dissidència en xarxa

Aquest cas se suma a una onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes, que va començar l'abril de 2014 sota el paraigua de l'anomenada Operació Aranya, amb què la Guàrdia Civil ha detingut 76 persones acusades d'enaltiment del terrorisme. El passat quatre de novembre, ingressava a presó Alfredo Remírez per haver escrit un tuit reivindicatiu, la primera persona empresonada a l'Estat espanyol per aquest motiu.

Jorge Corre, 'Boro', ha confirmat a través del seu compte de Twitter la condemna que li ha imposat l'Audiència Nacional 


Aquesta mateixa tarda, un altre col·laborador de La Haine, Jorge Correa, conegut com a Boro, ha confirmat a través del seu compte de Twitter que l'Audiència Nacional li ha imposat una condemna d'un any i sis mesos de presó, més dotze d'inhabilitació i dos anys més de llibertat vigilada. Boro va ser jutjat el passat 30 de novembre per delictes d'enaltiment del terrorisme, fonamentats en 21 missatges difosos a través dels seus comptes a les xarxes socials que, segons l'acusació del fiscal, "tenien el clar propòsit d'enaltir l'organització terrorista ETA, els seus actes i membres".

 

 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades