El Ministeri de l'Interior desobeeix l'Ajuntament i reobrirà el CIE de Barcelona

Ho anuncia una nota de premsa emesa per la delegació del govern espanyol, en què també es comunica que l'ordre municipal de cessament d'activitat serà recorreguda pels serveis jurídics de l'Estat
La plataforma Tancarem el CIE ha convocat una concentració d'urgència avui mateix a les vuit del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Albert Garcia
David Bou 07/07/2016

El govern espanyol no ha trigat ni 24 hores a respondre l'argúcia de l'Ajuntament de Barcelona per impedir la reobertura del CIE de la Zona Franca. El gabinet de premsa de la delegació del govern espanyol a Catalunya ha assegurat que el centre ha reobert les portes avui mateix, després que finalitzessin les obres de condicionament per les quals es va tancar el mes de novembre passat.

La institució de l'Estat encapçalada per María de los Llanos de Luna anuncia que la reobertura s'ha comunicat prèviament als jutjats d'instrucció números 1 i 30 de Barcelona, encarregats del control de la instal·lació, al fiscal d'estrangeria i al jutge degà de Barcelona. Així mateix, la delegació del govern espanyol confirma que recorrerà la resolució que ordena el cessament de l'activitat al centre.

Segons ha pogut saber la 'Directa', el CIE encara no acull ningú i no es preveu que s'hi traslladi cap migrant fins la setmana vinent

Tanmateix, segons ha pogut saber la Directa, el CIE encara no acull ningú i no es preveu que s'hi traslladi cap migrant fins la setmana vinent. Tot això passa l'endemà que l'Ajuntament de Barcelona anunciés la signatura d'una ordre de cessament d'activitat del centre perquè no té la llicència corresponent i incompleix la normativa de seguretat requerida. Fonts municipals han apuntat que, actualment, el CIE disposa d'una llicència de comissaria i que, tot i oferir un termini d'un mes al ministeri de Fernández Díaz per actualitzar-la, aquest ha decidit no fer-ho.

Durant el matí, el tinent d'alcaldia de drets i ciutadania, Jaume Asens, ha explicat que la "clausura del CIE respon a la sobirania i el mandat democràtic del ple de Barcelona i del Parlament" i ha assegurat que estan disposats a "recórrer a mesures coercitives si s'intenta reprendre l'activitat". Asens ha afirmat, en una roda de premsa, que la prohibició del consistori és ferma i el Ministeri l'ha de complir malgrat la decisió d'interposar-hi un recurs.

Concentració ahir al vespre a la plaça de Sant Jaume de rebuig a la posició de força del Govern central amb la reobertura del CIE / Sarai Rua


Ara, la pilota torna a ser a la teulada de l'Ajuntament de Barcelona, que, si compleix amb el que ha anunciat, hauria d'adoptar mesures d'execució forçosa de la resolució de cessament, com la interposició de multes i, en darrer terme, l'ordre de precinte del CIE. Per la seva banda, la plataforma Tancarem el CIE ha convocat una concentració d'urgència per denunciar la reobertura. La cita serà avui mateix a les vuit del vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.


Concentració a Sant Jaume

Així que es va coneixer la notícia, la plataforma Tancarem el CIE va convocar de forma urgent una concentració a la plaça de Sant Jaume. La crida va aplegar unes 150 persones, que es van aplegar davant de l'Ajuntament lluint pancartes i cridant consignes com ara "No més CIE, prou camps de concentració" i "Dins dels CIE es vulneren drets humans". La concentació va comptar amb el suport de tots els grups polítics municipals menys els del PP i de Ciutadans.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades