La plataforma Tancarem el CIE "cita" a declarar el Govern espanyol

Membres de la plataforma han entregat aquest matí una cèdula de citació en l'oficina de registre de la Subdelegació del Govern a Barcelona per demanar la seua participació en el judici popular que se celebrarà demà a les portes del CIE de Zona Franca
Representants de la la plataforma Tancarem el CIE aquest matí sortint de la Delegació del Govern
Gorka Leiza
Vicent Almela 29/01/2016

El judici popular que se celebrarà demà a les 11 del matí a les portes del Centre d'Internament per a persones estrangeres (CIE) de Zona Franca tindrà al Govern Espanyol com a únic acusat. La citació per comparéixer al judici ha sigut entregada avui al matí per representants de la plataforma Tancarem el CIE a l'oficina del registre de la subdelegació del govern espanyol a Catalunya. María de los Llanos de Lluna, delegada del Govern Espanyol a Barcelona i responsable directa del centre, és la persona citada a declarar en relació a les denúncies per vulneracions de drets humans que es cometen al centre. Tot i que la reobertura del CIE estava prevista pel començament del pròxim mes de febrer -les obres de condicionament encara no estan acabades i de moment no és possible que el centre torne a acollir interns- serà decisió del govern central si aquest centre torna a obrir les portes.

El judici comptarà amb la participació de l'advocat Andrés García Berrio -com a advocat de l'acusació-, testimonis de persones retingudes al centre i un jurat format per entitats de referència en la lluita dels drets humans

Les persones que es concentren demà al matí davant del CIE recrearan un judici amb la finalitat de condemnar al centre a què no torne a obrir les seues portes i així fer arribar la pressió social a les institucions i als partits polítics que –exceptuant PP i Ciutadans– ja han mostrat la seua intenció de no tornar a obrir el centre tant al parlament de Catalunya com a l'Ajuntament de Barcelona. L'acte comptarà amb la participació de l'advocat Andrés García Berrio -com a advocat de l'acusació-, testimonis de persones que han estat retingudes al centre i un jurat popular format per entitats de referència en la lluita dels drets humans. Les persones assistents a la concentració també podran participar i emetre la seua acusació particular contra el centre. Al final de l'acte s'emetrà un veredicte que recollirà totes les acusacions abocades sobre el centre.

Segons ha explicat Marc Serra -membre de la plataforma Tancarem el CIE- després d'entregar la citació a l'oficina de la Subdelegació del Govern espanyol, "no permetrem que el CIE torne a obrir mai més i exigim al govern espanyol i als partits polítics que es posicionen i no giren l'esquena a una majoria de la societat catalana que ja ha demanat que el centre romanga tancat per sempre". En cas de reobertura, Marc explica que "no descartem utilitzar la desobediència civil, tot i que de moment no hi ha noves accions previstes després del judici". L'activista conclou que "estem convençudes que la mobilització de demà serà un èxit i entre totes aconseguirem que aquest centre de la vergonya no torni a obrir".
 

Notícies relacionades