Drets

En llibertat el vaguista de Madrid empresonat dos mesos en règim FIES

Ramon Samblas
09/01/2013

'Alfon' ha sortit a les sis de la tarda del C.P. Madrid V

Avui, poc després de les sis de la tarda, Alfonso Fernández –més conegut com a 'Alfon'– ha sortit del centre penitenciari Madrid V. Es posa fí així a 54 dies d’empresonament del jove madrileny, gran part d’aquest període en règim FIES-5. Un règim penitenciari on es limiten les comunicacions i moviments del pres. La seva detenció i posterior empresonament va ser motivada per la seva participació en les protestes de la vaga general europea del 14-N. La policia l’acusa de tinença de material per fabricar explosius, encara que el ministeri fiscal va admetre l’absència de petjades dactilars seves a la bossa que presumptament portava en el moment de la detenció a escassos metres de casa seva.
L’alliberament del jove vallecà ve precedida de la concessió per part del jutjat d’instrucció núm. 21 de Madrid, de la llibertat condicional. La sortida del jove s’ha endarrerit unes tres hores, ja que l’advocat havia estat informat aquest matí que el jove vaguista sortiria a les tres de la tarda. En el moment que Paz Fernández, germana del noi ha difós la informació via twitter, la notícia s’ha estès per les xarxes i a nombrosos mitjans de comunicació. Pocs minuts després s’havia organitzat un autobús al barri de Vallecas per anar a rebre el jove a la sortida de la presó.
Quan faltava una hora per la seva sortida, desenes de persones solidàries s’havien concentrat a les portes del centre penitenciari Madrid V. A les sis de la tarda ha abandonat el recinte enmig d'una forta emoció col·lectiva quan s'ha abraçat amb la seva mare. Fonts de la campanya pel seu alliberament denuncien l’assetjament que han patit les persones concentrades a les portes del centre, amb escorcolls i registres dels seus vehicles per part de la policia espanyola.