Llibertats

S'obre un procés d’autoinculpació en suport a tres antifeixistes denunciats en un acte contra PxC a Vic

Els tres acusats han rebut multes de 1500 euros per organitzar un acte de protesta contra el partit de Josep Anglada. Unitat contra el feixisme i el racisme d’Osona ha iniciat una campanya d’autoinculpacions amb el suport d...
Ferran Domènech
01/02/2013

Els Mossos els demanen 1.500 euros

La campanya es remet als fets del passat 22 d’abril, quan arran de la diada de PxC a Vic, col·lectius contra el feixisme i el racisme van convocar una acte paral·lel a la capital d'Osona, que constava de parlaments i una petita actuació musical. Un cop finalitzat l’acte i desconvocada la concentració es va organitzar una manifestació espontània cap al lloc on PxC realitzava el seu acte. Allà es van cridar algunes consignes, sense que la manifestació anés a més.

Degut a aquesta manifestació improvisada , tres joves han vist com els obrien un procés judicial a través del qual han estat multats amb 1.500 euros pel fet de mostrar el seu rebuig a  la formació xenòfoba i feixista Plataforma per Catalunya. Els tres joves asseguren que no estan disposats a pagar aquesta quantitat i és per això que s'ha iniciat una campanya d’autoinculpació en solidaritat amb els encausats. A través de la signatura d'aquesta declaració, la persona signant afirma que està en contra del racisme en totes les seves formes i s’autoinculpa d’haver denunciat públicament i per mitjans pacífics mitjançant la mobilització popular la impunitat de que gaudeix PxC a indrets com Vic. Les autoinculpacions es poden fer de forma física o via internet. Aquestes darreres van a parar directament a la Conselleria d’Interior, encapçalada per l'osonenc i membre d'Unió Ramon Espadaler. La campanya, que es tracta d’un gest simbòlic, s’allargarà durant uns mesos, en els quals tenen previst fer diversos actes per recaptar fons.

En el procés, també va ser denunciada una quarta persona que ni tan sols havia acudit a l’acte, a la qual, després de presentar al·legacions, se li van retirar les acusacions. A més, la denúncia es centra en una falsa acusació contra els joves, a qui s'acusa d'organitzar i encapçalar la manifestació improvisada posterior a la concentració. Tanmateix, cap d’ells l’encapçalava i hi ha acusats que ni tan sols hi van participar, com demostra la retirada de l'acusació sobre un dels quatre després del procés d'al·legacions. Els Mossos justifiquen la seva acusació argumentant que els tenen vistos d’altres actes similars. Ni tan sols els van identificar, fet que demostra la poca consistència de l’acusació feta pels Mossos d’Esquadra.