Air Europa i Swiftair perden el contracte del trasllat de migrants als CIE i als seus països d'origen

Una UTE formada per Air Nostrum, Evelop i Orbest presenta una oferta més barata i aconsegueix l'adjudicació
Concentració a València davant del CIE de Sapadors per exigir el seu tancament
Lluïso Llorens
Eva Belmonte 25/11/2016

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) recull avui la formalització del contracte del transport aeri de migrants als Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i als seus països d'origen en cas de ser repatriats. L'adjudicatària ha estat una Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per l'aerolínia Evelop amb seu a Palma, la portuguesa Orbest i Air Nostrum, subsidiària d'Iberia. Així, Air Europa i Swiftair perden el contracte, que ha estat seu les dues darreres licitacions. Des de 2013, i renovat el 2015, l'UTE formada per ambdues empreses ha estat l'encarregada de prestar els serveis, que inclouen la repatriació d'estrangers estimada pel FRONTEX europeu.

Encara que el pressupost és de 11.880.000 euros per a 18 mesos, la despesa final dependrà del número de vols i el cost de cada un. L'UTE que ha guanyat aquesta licitació va presentar millor oferta tècnica i econòmica. En els contractes anteriors, el preu era d'entre 8.750 i 20.300 euros per vol, depenent del tipus d'avió i la seva capacitat. En aquesta ocasió, Air Europa i Swiftair van presentar una oferta per renovar el contracte més cara: entre 9.000 i 21.300 euros.

Per la seva part, l'UTE formada per Evelop, Orbest i Air Nostrum va rebaixar el preu a 7.030 euros pels vols més petits (fins a 75 places) i a 17.100 pels més grans (més de 200 places). La seva oferta va resultar millor puntuada en l'adjudicació del passat mes de febrer, però la mesa va decidir retirar la seva candidatura perquè li faltava un certificat i donar-li el contracte a Air Europa i Swiftair.

Després d'un recurs, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals va decidir anul·lar la decisió, ja que considera que el certificat no havia estat exigit en els plec originals i, per tant, no se la podia excloure per aquesta raó. Gràcies a la resolució, l'UTE d'Evelop, Orbest i Air Nostrum ha resultat adjudicatària del contracte, la formalització del qual recull avui el BOE.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades