S'okupa un edifici buit a Palma per convertir-lo en un nou centre social

La finca, situada al barri d'Arxiduc, és propietat d'Explotacions Turístiques de les Illes SL, societat que té previst reformar l'edifici per construir-hi diversos pisos i, després, vendre'l
La intenció de les okupants és crear "un lloc obert des d'on construir alternatives al model de ciutat consumista i deshumanitzadora"
Marc Ferrà
Marc Ferrà 04/06/2016

Nou espai social alliberat a Palma. Aquest divendres, una quarantena de persones va okupar un edifici de la plaça d'Alexander Fleming, al barri d'Arxiduc, amb la intenció de convertir l'immoble, buit des de 2011, en un centre social per al veïnat del barri i la ciutat.

L'edifici és propietat de l'empresa Explotacions Turístiques de les Illes SL, societat que té previst reformar l'edifici per construir-hi diversos pisos i, després, vendre'l. Segons explica el grup promotor de l'okupació a través del portal Contrainfo.cat, l'edifici "ha estat alliberat de l'especulació turística per posar-lo a l'abast del barri".

La intenció de les okupants és crear "un lloc obert des d'on construir alternatives al model de ciutat consumista i deshumanitzadora, però també per lluitar col·lectivament per solucionar els problemes socials i territorials que ens travessen". A la façana de l'edifici, s'han desplegat diverses pancartes que animen el veïnat a participar del projecte i també en solidaritat amb el Banc Expropiat de Barcelona.

Diversos efectius de la Policia Local van romandre davant l'edifici durant tres quarts d'hora, però no van intervenir en cap moment

L'ocupació es va dur a terme el divendres a les sis de l'horabaixa i ha provocat una gran mobilització entre diversos col·lectius vinculats als moviments socials de la ciutat. La mateixa horabaixa es va celebrar la primera assemblea per repartir tasques i decidir les properes activitats i també es va fer un sopar popular a la plaça que hi ha davant l'edifici okupat.


Ja hi ha diverses activitats programades

Diversos efectius de la Policia Local van romandre davant l'edifici durant tres quarts d'hora, però no van intervenir en cap moment.

Aquest diumenge, han previst convocar una nova assemblea per decidir el futur de l'espai i les properes accions. El cap de setmana i la setmana vinent, han organitzat diverses jornades de treball per habilitar i netejar l'espai i altres activitats com la projecció d'una pel·lícula o una xerrada sobre la necessitat de crear una oficina d'okupació.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades