La Fiscalia i els Mossos acusen cinc independentistes d'un delicte d'injúries a la Corona per la crema de fotos del rei

Un regidor de Santa Coloma de Gramenet i activistes de la CUP i Arran apareixen a l'informe elaborat per la divisió d'informació de la policia catalana
Agents dels Mossos camuflats es van encarregar de fotografiar i enregistrar les activitats organitzades per l'Esquerra Independentista
Jesús Rodríguez 08/11/2016

Agents d'informació de la policia catalana, camuflats entre les participants de la manifestació de l'Onze de Setembre, es van encarregar de fotografiar i enregistrar les activitats organitzades per l'Esquerra Independentista al passeig del Born. Un informe on s'incorpora les imatges i s'assenyala la identitat de cinc dels manifestants es va fer arribar el 20 d'octubre al jutjat central d'instrucció 4 de l'Audiència Nacional espanyola. Se'ls acusa de la crema de fotografies del monarca espanyol Felip VI. Entre els acusats hi ha Aitor Blanc regidor de la candidatura municipalista Som Gramenet i Ivan Altimira conseller de la CUP-Capgirem al districte de Sant Andreu (Barcelona). També s'acusa de la crema a d'altres tres persones.  

Per tot això, la fiscal de l'Audiència Nacional espanyola Rosana Lledó –en un escrit datat a 4 de novembre– demana al jutjat que citi properament als cinc identificats pels Mossos com a investigats per un presumpte delicte d'injúries a la Corona (490.3 i 491 del Codi Penal). 

Malgrat que durant l'acte investigat de la Diada van ser més d'un centenar les persones que van cremar fotografies del monarca, l'informe remès pels Mossos d'Esquadra n'aporta la identitat de cinc. 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades