Drets

Tres persones identificades després de la manifestació contra l'Operació Pandora a Lleida

L’Assemblea Llibertària denuncia que un grup de policies encaputxats va agredir a dues de les persones identificades, mentre que la CUP alerta de la degradació de drets, llibertats i garanties fonamentals
18/12/2014

Després de la concentració i manifestació pacífica a favor dels detinguts en l’Operació Pandora que es va fer ahir a Lleida, va tenir lloc una identificació policial a un local públic de Lleida. Aquesta identificació duta a terme per la policia catalana, va servir per identificar algunes de les persones participants en la manifestació. Durant el registre, els Mossos haurien amenaçat i pegat a les joves segons aquestes, amb frases del tipus “un altre cop us farem mal si pugeu el nivell”.

Segons membres de l’Assemblea Llibertària de Lleida, un grup nombrós de policies encaputxats –uns vuit o nou– van intentar entrar al bar. Després d'un breu estira-i-arronsa van fer sortir a una de les persones, tot agafant-la pel coll i agredint-la. Mentrestant, a fora els Mossos havien retingut una altra persona la qual també van agredir, agafant-li dels testicles. Dues persones més, segons membres de l’Assemblea Llibertària, van rebre amenaces tal com, "ara faré el que em doni la gana amb tu” o "la propera vegada et parteixo les dents”.

Segons membres de l’Assemblea Llibertària, van rebre amenaces tal com, "ara faré el que em doni la gana amb tu” o "la propera vegada et parteixo les dents”Segons diversos testimonis, els Mossos de la unitat antidisturbis, van demanar que sortís una altra persona del bar, cosa que es va negar a fer. Finalment van permetre que aquesta persona s'identifiques des de dins, el que va significar la identificació total de tres persones.

Dos joves agredides el 2013

La CUP de Lleida alerta de la deriva en la degradació de drets, llibertats i garanties fonamentals per part de les forces de seguretat. En aquest sentit, la formació vol recordar que el juliol del 2013 dos joves de l'organització Arran també van ser agredides per la Guàrdia Urbana, que les va perseguir, colpejar i insultar de forma indiscriminada.

La formació independentista ha assegurat que operacions com les d’aquesta setmana contra el moviment llibertari, la detenció de la jove independentista basca Jone Amezagaren o la llei de seguretat ciutadana, són exemples d'aquesta perillosa regressió que criminalitza la protesta social, estigmatitza la dissidència i retalla llibertats civils.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: