Un informe dels Mossos insta la Fiscalia de l'Audiència Nacional a obrir diligències per la crema de fotos del rei

La Divisió d'Informació de la policia catalana ha fet arribar els atestats sobre la manifestació de l'esquerra independentista, els parlaments al Born i l'activitat de la formació a la xarxa a la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola
Agents dels Mossos, discretament ubicats al perímetre de l'acte i a l'interior d'una furgoneta blanca sense distintius policials, van fotografiar i enregistrar la crema de fotografies del rei Felip VI
Jesús Rodríguez 13/09/2016

L'activitat de l'esquerra independentista durant l'Onze de Setembre va ser vigilada de prop pel cos policial que dirigeix el conseller d'Interior del govern català, Jordi Jané. Agents de paisà adscrits a la Divisió Central d'Informació i a la Unitat Central d'Informació en Ordre Públic (UCIOP) dels Mossos d'Esquadra van monitoritzar tots els actes de la jornada, però en especial la manifestació que va sortir de la plaça Urquinaona a quarts de sis de la tarda i va acabar el seu recorregut a la plaça Comercial del Born, on es van fer els parlaments. La marxa, que va aplegar prop de 5.000 persones, va reivindicar "uns Països Catalans anticapitalistes i feministes". Per part de la CUP –organitzadora de la manifestació juntament amb Endavant-OSAN, Arran, SEPC, COS i Alerta Solidària–, hi van intervenir la diputada Anna Gabriel i Laia Estrada, regidora a l'Ajuntament de Tarragona.

El ministeri públic també investigarà un tuit de la CUP-Capgirem Barcelona on es transcrivia un dels versos d'una cançó popular: "Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem"

Els policies, discretament ubicats al perímetre de l'acte i a l'interior d'una furgoneta blanca sense distintius policials, van fotografiar i enregistrar la crema de fotografies del rei Felip VI, els parlaments al passeig del Born i la crema de dues banderes, l'espanyola i la francesa. Fonts del Ministeri de l'Interior espanyol, que també havia desplegat agents del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil a la zona, han detallat que els elements probatoris documentals recollits pels Mossos en relació amb la crema de fotografies del monarca s'han fet arribar a la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola –competent en el delicte de calúmnies i injúries a la corona, que pot comportar penes de fins a dos anys de presó– i els atestats per la crema de les banderes s'han entregat a la Ciutat de la Justícia.

El ministeri públic que dirigeix Consuelo Madrigal –a proposta del PP– també investigarà un tuit de la CUP-Capgirem Barcelona on es transcrivia un dels versos d'una cançó popular catalana: "Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem". Maria Rovira, regidora cupaire al consistori de la capital catalana, ha manifestat, després de conèixer l'obertura de diligències: "Per nosaltres, no és una novetat; l'esquerra independentista ja coneixem el camí cap a l'Audiència Nacional, però no entenem la col·laboració dels Mossos d'Esquadra. És un acte reivindicatiu que fem des de fa anys; no tenim por, els catalans i les catalanes no tenim rei".

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades