Llibertats

Sergi Pla, el mosso que atonyinaria Gandhi, envoltat de la ultradreta espanyolista

El diari Nació Digital ha publicat una imatge on es veu l'actual comissari de la Regió Policial Central a una missa d'homenatge a funcionaris de policia morts, en companyia de militants de PxC, Vox i Somatemps i apologetes de la Legión i la División Azul
Sergi Pla durant l'homenatge a funcionaris de policia morts o assassinats (imatge extreta de Facebook)
29/01/2015

Sempre se l'ha considerat com el màxim estandard del sector més espanyolista dels Mossos d'Esquadra, però, fins ara, mai no se l'havia relacionat amb l'extrema dreta. Dissabte passat, Sergi Pla, comissari de la Regió Policial Central, amb seu a Manresa, es va envoltar del conjunt d'organitzacions de l'extrema dreta catalana durant la missa d'homenatge a funcionaris de policia morts o assassinats que es va celebrar a l'església de la Immaculada Concepció, al barri de Can Boixeres de l'Hospitalet de Llobregat.

Segons explica Nació Digital, a banda de comandaments de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil, a l'acte, hi van assistir Daniel Ordóñez (regidor de PxC a l'Hospitalet), Jaime Padilla (de PxC d'Esplugues de Llobregat) i representants de Vox. Així mateix, l'eucaristia tenia el suport del PP, C's, Somatemps, Espanya i Catalans, Convivència Cívica Catalana o Hazte Oír.

A més, la cerimònia va tenir un marcat caràcter paramilitar. Una de les presències més destacades va ser la de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios, que van acompanyar tota la missa amb les seves vistoses exhibicions de gastadores. També hi va haver una exhibició de membres de la Hermandad de la División Azul, un grup que fa apologia de les tropes franquistes que van lluitar amb l’exèrcit nazi, segons ha afirmat aquesta pròpia entitat militarista a Facebook.

També hi va haver una exhibició de membres de la Hermandad de la División Azul, un grup que fa apologia de les tropes franquistes

La trajectòria de Sergi Pla sempre ha estat envoltada de polèmiques. L'any 2011, va saltar a les pàgines dels diaris per les seves declaracions al programa Salvados de Jordi Évole, en relació amb el desallotjament de l'acampada indignada de la plaça Catalunya de Barcelona. En paraules de Pla, si Mohandas Gandhi hagués estat acampat, “també hauria rebut els cops de la policia”. Allò no li va comportar cap càstig per part dels seus superiors ni del conseller Felip Puig. Un any més tard, però, arran de la tempesta política del cas Ester Quintana i després que Puig es veiés obligat a rectificar fins a tres cops la versió oficial dels fets, Sergi Pla va ser destituït de la plaça al capdavant de la Comissaria General de Recursos Operatius (antidisturbis). Abans de deixar el seu despatx a l'edifici Egara de Sabadell, els 500 efectius de la Brigada Mòbil li van fer un homenatge al pati interior de les dependències. Ara, és el responsable de la regió policial que integra les comarques del Bages, Osona, l'Anoia, el Berguedà i el Solsonès.

Cal recordar que es tracta d'un antic agent de la Policia Nacional espanyola que es va incorporar als Mossos d'Esquadra, juntament amb el seu germà Marc Pla, en el marc dels acords de transferència de competències en seguretat pactades per Julia García-Valdecasas (PP) i el conseller Xavier Pomés (CiU). El 25 d'agost de 2010, al barri de Sants, quan estava supervisant l'operatiu de prohibició de l'acte de benvinguda a la presa política Laura Riera, Sergi Pla es va dirigir a les organitzadores de l'acte i els va dir: “Nosaltres hem de quedar bé amb l'Audiència Nacional i amb els nostres companys de la Policia Nacional i l'Ertzaintza, que impedeixen aquesta mena d'homenatges; no serem menys”. Una de les perles de la seva dilatada carrera professional.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: