Empitjora l'estat de salut de José Antúnez Becerra i el traslladen a l'Hospital penitenciari de Terrassa

El centre sanitari està sota tutela de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i el dirigeix Manuel Tallón, l'exsotsdirector de Quatre Camins que va declarar contra Becerra durant el judici pel motí de l'any 2004
Jesús Rodríguez 23/03/2015

Es compleixen 60 dies de vaga de fam i empitjora ràpidament l'estat de salut del pres José Antúnez Becerra. Els últims dies ha perdut un quilo de pes diari malgrat que encara ingereix alguns líquids. Davant d'aquesta situació la Direcció General de Serveis Penitenciaris ha acordat el seu trasllat a l'Hospital Penitenciari de Terrassa. La seva advocada, només conèixer la notícia, ha demanat al jutjat de vigilància penitenciària que n'ordeni el trasllat immediat a l'Hospital Clínic. Les raons són contundents. L'actual director de l'Hospital Penitenciari de Terrassa és Manuel Tallón, antic sotsdirector de la presó de Quatre Camins que va acusar Becerra de temptativa d'homicidi durant el motí del 30 d'abril de 2004.

La Coordinadora per la Prevenció de la Tortura i l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans havien demanat la setmana passada que Becerra fos traslladat a l'Hospital Clínic i no a Terrassa. La jutgessa de vigilància penitenciària, Remei Bona, haurà de decidir les pròximes hores si acorda aquesta mesura excepcional de trasllat d'Antúnez Becerra. Fonts familiars han confirmat que Becerra no pot caminar i el traslladen amb cadira de rodes. Aquest matí, a més, la diputada d'ERC Gemma Calvet ha enviat una carta al conseller de Justícia reclamant que es permeti l'accés d'Iñaki Rivera i Jorge del Cura a les dependències on es troba Becerra. Calvet se suma així a les gestions que des de fa dues setmanes està fent el diputat de la CUP-AE David Fernàndez, qui ha reclamat la posada en llibertat de Becerra.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades