Desenes de vaguistes ocupen una seu del BBVA, màxim accionista de Telefónica

L'acció es fa l'endemà de la manifestació que va passar per les seus de CCOO i UGT i la vigília de la nova reunió de la taula de negociació amb la patronal i les subcontractes
Els acompanyen activistes de la PAH i l'Assemblea Groga
Enric Català
Jesús Rodríguez 11/06/2015

“Aquí està la caixa de resistència, aquí està la caixa de resistència”, cridaven sarcàsticament poc abans de les onze del matí els primers vaguistes de Telefónica que han entrat a les oficines del BBVA de la Rambla de Barcelona, a tocar del carrer Cardenal Cassanyes. “És una acció de pressió al màxim accionista de Telefónica, perquè forci una negociació real amb la companyia”, ha manifestat Javier Marco, un dels portaveus del comitè de vaga. Però, avui, la plantilla no està sola. Diverses activistes de la PAH i l'Assemblea Groga també han entrat a la seu bancària, així com membres dels sindicats IAC, CGT i COS. Les acompanya, un dia més, la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Maria José Lecha. Es preveu que la tancada s'allargui, com a mínim, fins a l'hora de tancar les oficines o fins que algun representant del banc traslladi les reivindicacions dels vaguistes.

La protesta s'està duent a terme l'endemà de la manifestació que va aplegar prop de dues-centes persones i va recórrer els carrers del centre de la ciutat, passant per les seus de CCOO i UGT, sindicats majoritaris que van signar el conveni del metall amb la patronal del sector de les telecomunicacions i que, segons les manifestants, són els que “haurien d'assumir” les reivindicacions dels instal·ladors, en vaga des de fa més de dos mesos. L'acció, a més, es fa la vigília de la segona sessió de la taula de negociació, que se celebrarà demà a les dotze del migdia a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, en paral·lel a la Junta General d'Accionistes de Telefónica que tindrà lloc a Madrid.

 

Notícies relacionades